Srbija

Utorak, 07.12.2021.

13:18

"Gradimo i po snegu"; "Ovaj auto-put će biti najmoderniji u jugoistočnoj Evropi"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na Moravskom koridoru.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Stockr/Shutterstock

"Veoma je važno što smo se uspešno prilagodili da radove na putevima obavljamo i po lošem vremenu, kao što je danas, za razliku od ranije kada je bilo nezamislivo da se ovakvi radovi obavljaju u decembru po snegu", rekao je Momirović.

"Moraćemo da radimo i u januaru i u februaru ukoliko želimo da uspemo, a uspeh je to što danas gradimo 10 auto-puteva, projektujemo i radimo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica. Hoćemo da ljudima, ne samo iz Kruševca i Pojata, pokažemo šta se ovde radi, a ovaj auto-put dugačak 112 kilometara biće najmoderniji u celoj jugoistočnoj Evropi", rekao je on.

Istakao je da će tek kada prođu tim putem ljudi biti svesni šta se sada gradi i da će iza sadašnje političke administracije ostati moderni auto-putevi, najbrže pruge u jugoistočnoj Evropi, vredni ekološki projekti, realan rast plata.

"Mi se nećemo povući dok sve ove projekte ne završimo. Mi menjamo perspektivu ove države i Srbija postaje zemlja u koju strani radnici dolaze da nađu svoju budućnost", istakao je Momirović.

Ukazao je da plan 2020–2025 nije politička mantra nego realan plan i cilj čiji je teži deo već odrađen i da "moramo da ostanemo fokusirani i sveži i da završimo ovo što smo započeli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: