Srbija

Subota, 04.12.2021.

17:38

Vučić predložio rešenje za Zakon o eksproprijaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će od ponedeljka objaviti šta bi moglo da se uradi po pitanju Zakona o eksproprijaciji.

Izvor: B92.net

Vučić predložio rešenje za Zakon o eksproprijaciji
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

"Ono to se meni nije dopalo je rok od samo 5 dana ukoliko hitnost nalaže da nekoga ostavite bez imovine", rekao je on građanima u Gornjim Nedeljicama.

Kako je kazao, tim zakonom nije dobro regulisana cena eksproprijacije zemljišta i naveo primer Čačka i Kruševca.

"Država mora da se razvija i zato mora da ide u eksproprijaciju. Ali u tom slučaju, onda država mora i da plati", kazao je on.

Predložio je da se napravi predlog hitnih izmena i dopuna Zakona o eksproprijaciji.

"Šta je moj predlog - pošto zakon nije protivustavan, potpisao bih ga ali bih da pre toga napravimo novi zakon o izmenama i dopunama zakona da ide u Skupštinu pre Nove godine", kazao je on.

Kako je dodao, time bi se vratio stari zakon kao da nema nikavih izmena.

"Ja imam rok do 10. da potpišem. Dakle, 10. u minut do ponoći moram da potpišem. Do tada treba da se dogovorimo kako da usvojimo zakon o izmenama i dopunama kojim bi suštinski vratili stari zakon na snagu", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

11 h

Podeli: