Stižu prvi ruski milioni u Srbiju

Prvi ugovor o modernizaciji železničke infrastrukture iz ruskog kredita u iznosu od 800 miliona dolara trebalo bi da bude potpisan do petka.

Izvor: Novosti

Sreda, 14.12.2011.

12:55

Default images

Reč je rekonstrukciji pruge Beograd - Pančevo u dužini od 15 kilometara, izgradnji drugog koloseka i elektrifikaciji od Pančevačkog mosta do stanice Pančevo glavna.

Izvođenje radova vrednih oko 50 miliona evra počeće u februaru ili martu. Zarubstroj, ćerka firma ruskih železnica zadužena za infrastrukturu na međunarodnom planu, otvorila je već i predstavništvo u Beogradu.

Trenutno srpska i ruska strana dogovaraju cenu i učešće domaćih preduzeća. Osim modernizacije pruge Beograd-Pančevo iz ruskog kredita finansiraće se još tri projekta.

To su izgradnja 68 kilometara pruge Valjevo-Loznica za brzine od 120 kilometara na sat, rekonstrukcija pruge na šest deonica Koridora 10 u ukupnoj dužini od oko 110 kilometara i nabavka novih dizel-motornih vozova ruske proizvodnje u vrednosti od 100 miliona dolara.

Deonice železničkog Koridora 10 koje će biti obnovljene iz ruskog kredita su Sopot - Kosmajski Kovačevac, Vinarce - Đorđevo, Vranjska Banja - Ristovac, Bujanovac - Bukarevac, Mala Krsna - Velika Plana, Golubinci - Ruma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: