Smiruje se kurs, evro 101,16 dinara

Kurs dinara se, posle velikog pada, smiruje, pa će biti slabiji za samo tri pare nego u petak i zvanični srednji kurs će biti 101,1610 dinara za jedan evro.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2011.

18:11

Default images

Tokom vikenda, do ponedeljka u osam časova ujutru, važiće kurs od petka, prema kome jedan evro vredi 101,1327 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

Kurs nacionalne valute ove godine bio je ispod psihološke granice od 100 dinara za jedan evro od 29. aprila sve do utorka, 14. juna, kada je naglo oslabio prema evru za dva dinara.

Najvišu vrednost dinar je imao 23. maja, kada je srednja vrednost bila 96,7007 dinara za jedan evro, a najnižu 6. januara - 106,4947 dinara za jedan evro.

NBS je u periodu od 19. maja do 7. juna na međubankarskom deviznom tržištu kupila 40 miliona evra, u cilju ublažavanja dnevne oscilacije deviznog kursa.

Vlada i NBS potpisaće Memorandum o procesu dinarizacije

Vlada Srbije i Narodna banka Srbije su pred potpisivanjem Memoranduma o procesu dinarizacije, kaže državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević.
Radosavljević je ocenio da Srbija treba da radi na jačanju fiskalne i monetarne politike, a jedna od mera je i emitovanje evroobveznica na međunarodnom tržištu.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije je naglasio da je država svesna rizika koji nosi emitovanje evroobveznica, ukoliko emisija tih hartija od vrednosti ne uspe, odnosno, ako se desi da ne bude zainteresovanih kupaca.

Radosavljević, medjutim, ipak veruje u uspeh emisije za koju su angažovani finansijski savetnici - velike svetske banke "JP Morgan" i Dojče banka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: