LDP: Vlada pogubila sve konce

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da je Vlada Srbije "izgubila sve konce" ekonomske politike, a da su uzroci ekonomske nestabilnosti u političkoj sferi.

Izvor: Beta

Petak, 17.06.2011.

15:59

Default images

"Zbog populizma, međusobnih ucenjivanja koalicionih stranaka i sve češćeg spekulantskog ponašanja na tržištu, suočeni smo sa ozbiljnom nestabilnošću kursa, ubrzanim padom vrednosti dinara i inflacijom", istakao je Jovanović.

On je rekao da se zbog toga ozbiljno "trese" domaća valuta i zemlja ulazi u veliku neizvesnost koja opterećuje i građane i privredu, jer više ne mogu da planiraju ni poslovanje ni servisiranje kreditnih i drugih obaveza.

"Poslednji pritisak na javne finansije su Dinkićev (lider URS Mlađan) zakon, kao i najavljena nova zaduženja u korist Srbijagasa i drugih državnih gubitaša", ocenio je lider LDP.

On smatra da je opasno što vlada "panično" reaguje i sve manje vodi računa o nezavisnosti Narodne banke Srbije i Fiskalnog saveta, protiv kojih "vodi sve otvoreniju javnu kampanju pokušavajući da zaštiti svoj koncept preterane javne potrošnje i podsticanja inflacije".

"Jasno je da se NBS, kao i Fiskalni savet, trude da sačuvaju makroekonomsku stabilnost i to je u sukobu sa demagoškim ponašanjem vlade koja, umesto da reformiše sebe u skladu sa planom koji je dogovoren sa MMF i koji obavezuje Narodnu banku da vodi restriktivnu monetarnu politiku, podgreva javnu potrošnju što primorava centralnu banku da se ponaša još rigidnije", rekao je Jovanović.

Najveća greška vlasti, prema njegovom mišljenju, je što nezadovoljstvo građana pokušava da trasnsferiše na nezavisne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: