Automobili

Sreda, 14.12.2016.

14:40

Toyota najavila sportski Yaris sa 200 "konja"

Japanski proizvođač objavio je dizajnerski crtež nove, snažnije verzije Yarisa.

Izvor: B92

Toyota najavila sportski Yaris sa 200

U Toyoti kažu da je novi model zasnovan na iskustvima stečenim na verziji namenjenoj reli takmičenju, ali će ovog puta automobil biti skrojen za svakodnevnu vožnju po javnim saobraćajnicama.

Kompanija nije otkrila oznaku novog "sportiste", a mediji navode da će ovaj Yaris najverovatnije imati dodatak Gazoo u imenu, po nazivu Toyotinog trkačkog tima. Iako smo za sada ostali uskraćeni za tehničke detalje, očekuje se da će Yaris Gazoo ispod haube imati četvorocilindarski 1.6 litarski turbo-benzinski motor, sličan onom koji se koristi u Yarisu WRC za reli takmičenje.

Pretpostavlja se da će snaga pogonske jedinice iznositi oko 200 ks, što je u rangu motora koji pokreću rivale, poput modela Ford Fiesta ST i Peugeot 208 GTi.

Dizajnerska skica otkriva da će Yaris Gazoo imati 3 vrata, aerodinamičke dodatke, uključujući i krovni spojler i zadnji difuzor, spušteno oslanjanje i velike točkove sa niskoprofilnim gumama.

Toyota nije saopštila kada će novi model imati premijeru, a jedan od verovatnih termina je mart 2017, kada se održava sajam automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: