Automobili

Petak, 11.03.2016.

10:22

Novi Mazdin krosover zvaće se CX-4

Mazdin koncept Koeru, koji je privukao pažnju publike na sajmu u Frankfurtu 2015, dobija produkcijsku verziju. Sudeći na osnovu nezvaničnih fotografija koje je preneo Carscoops, novi krosover imaće oznaku CX-4.

Izvor: B92

Novi Mazdin krosover zvaće se CX-4
Foto: Carscoops

Mada je dizajn serijskog modela izgubio oštricu koju je imao Koeru, Mazda CX-4 zadržala je osnovne linije i proporcije konceptne verzije.

Iako u osnovi krosover, CX-4 ima atraktivne, sportske obrise, kojim će japanski proizvođač pokušati da privuče mlađe kupce.
Foto: Carscoops
Automobil je niži od Mazde CX-5 a očekuje se da se po dimenzijama neće bitno razlikovati od konceptne verzije, koja je dugačka 4,6 m, široka 1,9 m i visoka 1,5 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,7 m.
Foto: Carscoops
Izvršni direktor japanske kompanije, Masamiči Kogai, nedavno je izjavio za Autonews da će novi model "pružiti više zadovoljstva u vožnji" u poređenju sa drugim aktuelnim Mazdinim krosoverima. Motorizacija će najverovatnije biti preuzeta iz Mazde CX-5.

CX-4 imaće premijeru tokom 2016, dok se u prodajnim salonima očekuje početkom 2017. godine.

Izvor: Carscoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: