Automobili

Ponedeljak, 11.08.2014.

12:37

Umesto teretnog Logana, na pomolu Duster pik-ap?

Da bi rumunski proizvođač mogao da ponudi kupcima pik-ap verziju svog SUV modela, nagovešteno je još krajem 2013, kada su objavljene fotografije prototipa koji je izradila firma Romturingia, specijalizovana za modifikovanje modela marke Dacia u automobile za posebne namene.

Izvor: B92

Default images

Ova kompanija je tada uz pomoć centra Renault Technologie Roumanie transformisala Duster u praktični pik-ap zamišljen kao vozilo široke namene, sa dovoljno velikim otvorenim teretnim prostorom pozadi i terenskim sposobnostima, uključujući i pogon 4x4.

Zadnji red sedišta je izbačen, čime je dobijen teretni prostor je dugačak 1,7 m u koji može da se smesti tovar težine do 400 kg.
Foto: facebook.com/DaciaOltcitAro
Ovih dana na Facebook stranici ljubitelja rumunskih automobila objavljene su fotografije novog prototipa snimljene tokom terenske test vožnje.

Vozilo liči na prethodnu varijantu, s tim što je ovog puta za osnovu poslužio restilizovani Duster za 2014.
Foto: facebook.com/DaciaOltcitAro
Dacia nije potvrdila da li će i kada Duster pik-ap ući u serijsku proizvodnju. S obzirom da rumunski proizvođač nije predstavio pik-ap verziju u okviru porodice novog Logana, kao što je to bio slučaj sa prvom generacijom ovog modela, pretpostavlja se da će njegovo mesto zauzeti Duster pik-ap.

U tom slučaju, na raspolaganju bi bili motori koje koristi standardni model. Pored 1.6 litarskog atmosferca sa 105 ks, u ponudi bi se našao i 1.2 litarski TCe sa 125 "konja", dok bi se dizel ponuda sastojala od 1.5 litarskog dCi motora sa 90 i 110 ks.

Za manje zahtevne terene bila bi dovoljna verzija sa prednjim pogonom, dok bi za ozbiljnije terenske poslove kupcima bio dostupan 4x4 model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: