Život

Ponedeljak, 02.05.2022.

12:05

Ozi Ozborn odabrao pesmu za sopstvenu sahranu: "Definitivno ne želim srećnu pesmu – mrtav sam"

Čitava karijera Ozija Ozborna koketirala je sa pojmom smrti, ali pevač grupe Blek sabat (Black Sabbath) ne želi da se bilo šta iz njegovog poslednjeg kataloga svira na njegovoj sahrani – kada dođe taj neželjeni dan.

Izvor: Headliner

Ozi Ozborn odabrao pesmu za sopstvenu sahranu:
Foto:EPA/ ADAM WARZAWA

Iako Ozborn ima mnogo pesama u svom arsenalu, što bi bio prikladan način da se obeleži njegov ispraćaj, to nije ono što Ozi želi. Umesto toga, planira da prepusti muziku svom omiljenom bendu Bitlsima, čija će se pesma sve u crkvi podstaći da puste suzu.

Veza frontmena sa čuvenom četvorkom datira još iz detinjstva, a njegovo divljenje prema njima samo je postalo intenzivnije sa godinama. Uprkos svim narkoticima koje je koristio, i dalje je kristalno jasno sećanje Ozija na prvi trenutak u kome je čuo Bitlse.

"Održava me u životu": Ozi Ozborn radi na novom albumu FOTO

"Sećam se kao da je bilo juče", kasnije se prisećao Ozborn. "Šetao sam okolo sa tranzistorom na ramenu. I "She Loves You". I ne znam, samo je bilo: ‘Bang! I to je ono što želim da radim! Zar ne bi bilo sjajno?"

Lenon je uvek bio njegov omiljeni član Bitlsa, a Ozi ga je opisao kao “pesnika, buntovnika i čoveka koji je imao neverovatnu strast”. Štaviše, Ozborn se takođe prisetio koliko je bio očajan posle pevačeve smrti 1980.

Urinirao u bokal vina, pokušao da zadavi ženu i na kraju je "genetski mutant": Ozi puni 73 godine

"Svet je stao za mene. Ne mogu ni da opišem kako sam se osećao", prisetio se Ozi.

"Ali količina radosti i nade koju je dao ljudima bila je izuzetna."

Godine 2016. Ozborn je za NME rekao da bi voleo da na njegovoj sahrani sviraju pesmu “In My Life” Bitlsa, što pokazuje njegovu beskrajnu odanost grupi. Objasnio je:

"Zaista mi treba još nekoliko godina da razmislim o ovome, ali verovatno i još nešto sa albuma 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' ili 'Revolver'", rekao je, iako se "In My Life" nalazi na albumu "Rubber Soul".

Ozborn je dodao:

"Sigurno ne želim svoj jeb**i album najvećih hitova, jeb**o mi je neprijatno zbog toga", rekao je. "I sigurno ne želim jeb**u srećnu pesmu – mrtav sam."

Zanimljivo, kada je Ozborn imenovao svojih deset omiljenih pesama Bitlsa, "In My Life" nije spomenuta, a on je "She Loves You" stavio na prvo mesto, jer je ona pokrenula njegovu ljubav prema muzici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: