Hronika 26

29.05.2024.

12:44

Upucana devojčica na Kalemegdanu: Policija i tužilaštvo na nogama; Potraga u toku

Šesnaestogodišnja devojčica zadobila je jutros kod Kalemegdana povrede butine iz vazdušne puške, saznaje Tanjug.

Izvor: Tanjug

Upucana devojčica na Kalemegdanu: Policija i tužilaštvo na nogama; Potraga u toku
hodim/Shutterstock

Podeli:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da utvrdi odakle je za sada NN osoba pucala i ranila devojčicu u butinu kod Kalemegdana, potvrđeno u tom tuzilastvu za Tanjug.

Takođe, dat je nalog da se što pre pronađe pucač.

Devojčica je prevežena u UDK Tiršova gde čeka operaciju s obzirom da je zadobila prostrelnu ulaznu ranu.

Nakon što zrno metka bude izvađeno biće izuzeto radi potreba daljih veštačenja, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Takođe, naloženo je izuzimanja kamera video nadzora, utvrđivanje identiteta eventualnih svedoka i preduzimanje svih drugih potrebnih radnji.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti.

Kako prenose mediji, devojčica je krenula u školu i u prvom trenutku nakon što je ranjena pomislila je da ju je u nogu udarila loptica. Nekoliko sekundi kasnije primetila je krv.

Dijabola iz vazdušne puške koja je ispaljena i koja je pogodila devojčicu ostala je zaglavljena u njenoj butini, a ranjeno dete nalazi se u bolnici i čeka operaciju.

Podsetimo, pre nekoliko dana dečak (10) upucan je iz vazdušne puške u Sarajevskoj ulici, u Beogradu.  Tada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali i priveli šezdesetšestogodišnjeg muškarca za kog se sumnja da je s prozora stana u kom živi iz vazdušne puške pogodio u butinu dečaka koji se nalazio u obližnjem parku.

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: