Zdravlje

Utorak, 14.07.2020.

09:05

Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov rekao je da će na Institutu biti hospitalizovani pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom kovida-19, a da će prvi pacijenti biti primljeni čim stigne neophodna oprema, koja se očekuje u toku dana.

Izvor: Tanjug

Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema
Foto: Depositphotos/kostomarova

"Nemamo uslove za respiratore, za najteže pacijente. Oni koji budu imali potrebe za tim, bice transportovani u druge bolnice", rekao je Damjanov.

On je za RTS kazao da je deo pacijenata Instituta otpušten, a deo je premešten u Kliniku za dermatovenerologiju KCS, gde je otišao i deo zaposlenih kako bi brinuo o njima.

"Ogromna većina naših ljudi je kompletno angažovana da radi u kovid sistemu", rekao je Damjanov.

Dodaje da je četvoro zaposlenih na Institutu zaraženo koronavirusom, od kojih je jedan izlečen.

Troje zaraženih je dobro, a svi su se zarazili van radnog mesta, navodi Damjanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: