Zdravlje

Četvrtak, 12.08.2021.

19:00

Fauči: Dodatna doza samo za one sa oslabljenim imunitetom

Američki glavni epidemiolog Entoni Fauči je izjavio da će dodatna doza vakcine protiv kovida 19 biti preporučena vakcinisanim osobama sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Izvor: Tanjug

Fauči: Dodatna doza samo za one sa oslabljenim imunitetom
Foto: shutterstock, PhotobyTawat

Fauči je za emisiju NBC-a "Today" rekao da očekuje da će "vrlo brzo" uslediti ta preporuka.

Navodi da su ljudi oslabili svoj imunološki sistem iz različitih razloga, uključujući transplantaciju organa, rak ili druga stanja.

Američki epidemiolog dodaje i da bi svaka dozvola vezano za dodatnu dozu došla od strane Federalne uprave za lekove.

Prema njegovim rečima, za druge vakcinisane grupe, poput starijih lica, prikupljaju se podaci kako bi se utvrdilo da li će ili kada njihova zaštita pasti "ispod kritičnog nivoa".

Naglašava i da će "neizbežno" doći trenutak kada ćemo svi morati da primimo dodatnu dozu jer "nijedna vakcina, barem ne u ovoj kategoriji, neće imati neograničen kapacitet zaštite".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: