Tehnopolis

Utorak, 07.11.2023.

09:03

ChatGPT nadograđen na Turbo verziju, sada je još sposobniji

Kompanija OpenAI je objavila svoj najnoviji jezički model, koji može da podržava duže upite i biće jeftiniji za developere.

Izvor: B92, Engadget

ChatGPT nadograđen na Turbo verziju, sada je još sposobniji
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Tokom svoje prve konferencije za developere, OpenAI je prikazao GPT-4 Turbo. U pitanju je kompanijina najnovija verzija Ai jezičkog modela, koja pokreće ChatGPT četbota.

Najnoviji model je sposoban da prihvata mnogo duže unose u odnosu na prethodne verzije – do 300 strana teksta, u poređenju sa trenutnih 50. To znači da, u teoriji, upiti mogu da budu duži i kompleksniji, a odgovori smisleniji. Kompanija tvrdi da GPT-4 Turbo ima znanje o svetu do aprila 2023. godine. Prethodna verzija je bila ažurirana do septembra 2021, mada su skorija ažuriranjaza standardni GPT-4 uključivala mogućnost pretrage interneta u potrazi za novijim informacijama.

Pored novog modela, istaknuto je da ChatGPT sada ima više od 100 miliona nedeljno aktivnih korisnika širom sveta, a koristiga više od 92 procenta Fortune 500 kompanija.

OpenAI nije objavio kada će GPT-4 Turbo izaći iz "preview" faze i kada će postati generalno dostupan i po kojoj ceni. Pristup GPT-4 modelu trenutno košta 20 dolara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: