Ništa od dogovora – Nvidia ne kupuje Arm

Nvidia više nije u opticaju da za 40 milijardi dolara kupu Arm, prema objavi kompanije SoftBank.

Izvor: B92, Verge

Utorak, 08.02.2022.

09:22

Ništa od dogovora – Nvidia ne kupuje Arm
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Prema vesti, koju je prvo objavio Financial Times, Nvidia će SoftBanku platiti 1,25 milijardi dolara za neuspešnu transakciju. Pored toga, izvršni direktor Arma Sajmon Segars će podneti ostavku.

SoftBank, u čijem vlasništvu je Arm divizija, sada ističe da će Arm biti ponuđen javno, tokom fiskalne godine koja počinje 1. aprila.

Nvidia nije komentarisala ove informacije, tako da kompanija nije ni potvrdila ni negirala da je propao sporazum o kupovini Arma.

Od samog početka, potencijalna akvizicija je bila pod lupom javnosti, a izvršni direktor nvidije Džensen Huang je morao da brani odluku u javnosti. Ovo je bio znak da će akvizicija trajati duže nego što se očekivalo.

Pre oko dve nedelje, Bloomberg je izvestio da sporazum o kupovini propada, nakon što su regulatorni organi iz nekoliko zemalja izrazili zabrinutost oko toga šta bi Nvidia mogla da uradi ukoliko bi posedovala Arm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: