USO: Del Potro savladao Čilića

Šesti nosilac Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale US opena, pošto je pobedio Hrvata Marina Čilića rezultatom 4:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

01:24

Default images

Meč je trajao 2 časa i 23 minuta.Čilić je, na krilima pobede nad Marijem, igrao sjajno na početku i poveo je 1-0 u setovima. Dobro je počeo i drugi set, imao je prednost 3.1, ali od tada je Del Potro dominirao, broj Čilićevih grešaka je rastao, pa je Hrvat do kraja meča osvojio samo tri gema. Argentinac će se za finale boriti sa boljim iz meča Nadal – Gonsales.

Čilić je posle pobede nad Marijem rekao da je probio psihološku barijeru, pošto je prvi put prošao u četvrtfinale Gren slem turnira, nakon što je četiri puta zaustavljen u osmini finala. To mu je pomoglo da na startu okršaja sa Del Potrom bude precizniji u nadmetanjima sa osnovne linije, što je, uz servis, bio ključni faktor za trijumf u duelu vršnjaka rođenih 1988. godine.

Ipak, posle odličnog prvog seta i uspešnog početka drugog, situacija počinje da se menja, Del Potro 'prilazi liniji', sve više diktira igru, a Čilića ni servis više nije služio.

Argentinac je do kraja meča bio neuporedivo sigurniji i drugi put ove sezone je došao do polufinala na Gren slemu. Prethodni put je na Rolan Garosu eliminisan od Rodžera Federera.

Del Potro je pobedom obezbedio proboj na peto mesto na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: