Aktuelno 21

26.04.2024.

10:03

Menjaju se planovi za sahranu monarha?

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Izvor: Jutarnji.hr

Menjaju se planovi za sahranu monarha?
Profimedia

Podeli:

"Razgovarajući sa kraljevim prijateljima o njegovom zdravlju, najčešći odgovor glasi: ‘Nije dobro‘", izvestio je u četvrtak Tom Sajks iz Dejli bista.

Naime, bliski prijatelj monarha tvrdio je da je Čarls "odlučan da pobedi rak", dodavši da su "svi optimistični, ali on je stvarno jako loše".

Novinarka koja se bavi britanskom kraljevskom porodicom, Tina Broun, takođe je nagovestila monarhove zdravstvene probleme, nedavno napisavši da je Čarlsov rak princa Vilijama i Kejt Midlton stavio u zastrašujuću poziciju.

Naime, baš kada su se nadali da će moći odgajati svoju decu van očiju javnosti, zdravstvene komplikacije 75-godišnjeg kralja su im poremetile planove.

Sajks je takođe izvestio da se planovi za kraljevu sahranu, pod kodnim nazivom "Operation Menai Bridge", trenutno razmatraju.

Dodatno, kruži i poseban dokument koji navodi šta je bilo dobro na sahrani kraljice Elizabete i šta bi moglo da se unapredi sledeći sledeći put kada monarh umre, prenosi Pejdž siks.

Svi izvori su naglasili da se planovi kraljeve sahrane "konstantno proveravaju i ažuriraju", a jedan bivši zaposleni palate  priznao je da su Čarlsovi zdravstveni problemi njegovim planovima dali drugačiju perspektivu.

"Sa planova je "skinuta prašina" i aktivno se ažuriraju", objasnio je on.

"Šta možemo očekivati s obzirom na to da je kralju dijagnostifikovan rak...", dodao je i objasnio da su brojne oči uprte na spomenute planove za sahranu.

S druge strane, kraljevska porodica nije odgovorila na upit Pejdž siksa za komentar.

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: