Hronika 0

26.04.2024.

9:56

Tačno je mesec dana od ubistva Danke; Kap krvi, GPS, bazne stanice... Ali, tela nema

Tačlno je mesec dana od kada je devojčica Danka Ilić (2) ubijena u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su S.J. i D.D., koji odbijaju da otkriju lokaciju na koju su prebacili telo s deponije.

Izvor: Blic.rs

Tačno je mesec dana od ubistva Danke; Kap krvi, GPS, bazne stanice... Ali, tela nema
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Istraga ubistva Danke Ilić nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim telom. Iako pronalazak njenog tela može odgovoriti na brojna pitanja, mnogi do sada prikupljeni dokazi su na veštačenjima i biće od ključnog značaja za ceo postupak, podseća Blic.

Jedan od ključnih dokaza jeste kap krvi koja je pronađena u automobilu kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku Ilić. Kap krvi izuzeta je kao dokaz i poslata na DNK analizu, nakon čega je potvrđen identitet ubijene Danke Ilić.

Dvojica osumnjičenih su automobil nakon nesreće očistili kiselinom kako bi uklonili krv, međutim, jedna kapljica im je promakla.

Jedan od bitnih dokaza jeste i iskaz koji je D.D. dao u tužilaštvu kada je i priznao da je zadavio Danku Ilić. Njegovo saslušanje je tada trajalo više od dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, on je tada otkrio i da je imao pomagače uz pomoć kojih je sklonio telo Danke Ilić sa deponije, odnosno da su mu u skrivanju tela pomogli brat i otac.

Otac i brat D.D. su zbog toga odmah uhapšeni. Otac se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

Gašić je tada istakao i da je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično" da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim decom, tih 150 metara prešli su za 5,5 minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice. GPS je zabeležio da su se na deponiji zadržali 1,41 minut.

Bazne stanice

Policija je tokom istrage proveravala sve bazne stanice koje su i pomogle u hapšenju osumnjičenih i vezale ih za mesto zločina, međutim, one nisu pomogle i u potrazi za telom deteta.

Od kako je devojčica Danka Ilić nestala 26. marta u Banjskom polju, prema rečima ministra Bratislava Gašića, registrovano je 46.000 logova telefonskih brojeva. Analize su pokazale da su bazne stanice zabeležile da su se telefoni osumnjičenih u kritično vreme nalazili u Banjskom polju, odnosno mestu na kom se devojčici izgubio svaki trag.

Takođe, presretnuto je 175.000 komunikacija - telefonskih i putem SMS poruka.

Osumnjičeni "pali" na poligrafu

Zbog rasvetljavanja nestanka Danke Ilić (2) iz Bora urađeno je 15 poligrafskih ispitivanja, među kojima i osumnjičenih za smrt devojčice, D.D. i S.J., rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta ispred porodične kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora. Istog dana pokrenuta je masovna potraga u kojoj su u prvom momentu učestvovali i građani.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: