<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5">(Zaniolo 70, 76 -- Adrijan 79)</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>ROM</td> <td><img src="https://b92s.net/sport/liga-sampiona/heinekenGreen.svg" alt="" width="120px" height="auto" /></td> <td>POR</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>2</td> <td>:</td> <td>1</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Roma – Porto 2:1 (0:0)
Fudbaleri Rome pobedili su Porto u prvom meču osmine finala Lige šampiona na svom stadionu sa 2:1.

Foto: AP Photo
Kraj! Roma je pobedila, ali ni Porto nije nezadovoljan
Fudbaleri Rome pobedili su Porto u prvom meču osmine finala Lige šampiona na svom stadionu sa 2:1.
94' Kasiljas odbranio pokušaj Kolarova
Džeko je povukao kontru Rome. Lotpa je došla do Nzonzija, koji ju je poslao do Kolarova. Srpski levi bek nije imao boljih opcija, te je šutirao, ali je Kasiljas to odlično odbranio.
Pet minuta sudijske nadoknade
Aplauzi za Zaniola, menja ga Santon
Veliki aplauzi na Olimpiku za strelca oba gola Nikolu Zaniola, koji je izašao kako bi na teren ušao Davide Santon.
85' Porto ima inicijativu
Roma je naglo pala posle primljenog gola, pa sada loptu u svom posedu češće ima Porto. Portugalci bi trebalo da budu zadovoljni sa porazom od 2:1, ali ništa ne treba isključiti do kraja utakmice.
Evo i gola plavo-belih

Drugi gol Rome
79' Šok za Rimljane, Porto smanjio prednost!
Ućutao se Olimpiko. Kao "grom iz vedra neba" Porto je napao, lopta je nekako, uz mnogo, mngogo sreće, došla do Adrijana, a on je savladao golmana "vučice" i postigao veoma bitan gol za Portugalce.

76' Zaniolo opet! Roma vodi 2:0!
Ista kombinacija je "slomila" Porto. Džeko se oslobodio odbrane Porta i šutirao sa 20ak metara, pogodio stativu, ali se uz mnogo sreće lopta odbila do Zaniola. Mladi Italijan nije imao problem i savladao je nebranjenu mrežu Kasiljasa, koji nije stigao da se oporavi od šuta Džeka.
Gol koji je doneo vođstvo Romi
70' GOOOOOL! Zaniolo, Roma vodi!
Edin Džeko je došao do lopte, okrenuo se i video Nikola Zanijola slobodnog. Talentovani 19-godišnjak je ostao "hladan", primio loptu, namestio se i matirao Kasiljasa fantastičnim šutem po zemlji. Roma je konačno iskoristila jednu od brojnih prilika i povela!
66' Kasiljas spasao Porto, Konseisao "poludeo"
Kombinacija Kristante-Pelegrini opet dobro funkcioniše. Kristante je uposlio Pelegrinija, koji je neometano šutirao sa desetak metara od gola. Ipak, na pravom mestu ponovo je bio Kasiljas, koji je ponovo spasao svoj tim.

Trener Porta Konseisao je "napao" sudije jer je bio mišljenja da je Kristante napravio faul pre centaršuta i prilike za Romu.
Katastrofa Junajteda na Old Trafordu
Mančester junajted gubi 2:0 od Pari Sen Žermena na domaćem terenu. Taj meč možete pratiti OVDE

.
Pereira je bio tako blizu...
57' Prva šansa za Porto
Posle jednog od retkih napada Porto je imao dobru šansu. Pereira je prvi došao do lopte posle kornera, ali je njegov udarac glavom prozujao tik pored stative.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images
50' Kristante bio sam, Kasiljas imao lak posao
Nova odlična prilika za Romu. Kristante se našao bez čuvara na desetak metara od gola, šutirao jako, ali po sredini gola. Kasiljas je imao lak zadatak.
48' Roma pokazala "zube" na startu
Prva prilika za Romu u drugom poluvremenu već na samom početku. Velika konfuzija nastala je u kaznenom Porta, Kasiljas i odbrana su traljavo reagovali, ali niko od domaćih fudbalera nije uspeo da dođe do lopte onako kako je želeo.
Počelo je drugo poluvreme u Rimu
Poluvreme – Roma bolja, golova nema
Posle prvih 45. minuta nema golova. Roma je bila bolja i inicijativu je preuzela tokom drugog dela prvog poluvremena, ali nije uspela da dođe do gola. Najbolju šansu imao je Džeko u 36. minutu kada je sjajno izborio poziciju, ali pogodio stativu.
Džekova prilika
Aplauz
36' Stativa spasla Porto od Džeka
Sjajan solo prodor Džeka, koji je ušao u kazneni, lepo "zalomio" protivnika i ostao sam na nekih pet metara od gola. Raspalio je loptu desnom nogom, ali je dobro postavljen bio i Kasiljas, koji je pokrio ugao, te je Džeko pogodio stativu.
35' Džeko preko gola
Dobra prilika za Edina Džeka. Bosanskohercegovački napadač je bio najviši u kaznenom prostoru rivala, ali je preprano skočio, te loptu poslao iznad prečke. Izgleda kao da Porto ima dosta problema da ukorti visoke fudbalere Rome i da tu vreba najveća opasnost po goste.
34' Velika prilika za "vučicu"
Imala je Roma šansu! Pelegrini je centrirao sa desne strane i lopta je išla tačno na Manolasovu glavu. Ipak, Grk je "za dlaku" ostao kratak, lopta ga je preletela i ostalo je 0:0.
27' Pelegrini pripretio Kasiljasu
Iskusni Iker Kasiljas izboksovao je jednu loptu van kaznenog prostora, ali je ona završila u nogama Pelegrinija. On se namestio na šut, ali je uspeo da plasira loptu do golmana Porta, koji je imao lak zadatak.
Ko ne gleda, sve mu je jasno
20' Roma tražila penal, zvižduci za sudiju
Fudbaleri Rome tražili su penal zbog navodnog igranja rukom odbrane Porta na ivici kaznenog. Sudija nije hteo ni da pomisli da svira jedanaesterac, a niti da uposli VAR tehnologiju po prvi put u istoriji Lige šampiona.

U pomenutoj situaciji Pepe jeste igrao rukom, ali je bio tik van šesnaesterca. Ipak, greška sudije, jer je igranja rukom evidentno bilo.
17' Konfuzija u kaznenom Rome
Posle manje konfuzije u kaznenom prostoru domaćina Otavio je imao priliku da ugrozi gol Rome, ali nije lepo zahvatio loptu. Mirante je na kraju mirno prihvatio loptu, te je ostalo 0:0.
Pred meč održan je minut ćutanja za preminulog Emilijana Salu
11' Džeko loše centrirao
Imala je Roma mogućnost da povede. Džeko je ostao sam po levom boku, posle kontre svog sastava, ali je njegov centaršut presekao Brahimi, koji se vratio u odbranu kako bi pomogao svojim saigračima.
10' Bez šansi na startu
Obe ekipe su oprezno ušle u meč, kako se i očekivalo, zbog važnosti duela. Po neki faul na obe strane, ali bez opasnosti po golmane i jedne i druge ekipe.
Može li Porto da razbije prokletstvo?
Počela je utakmica!
U ovom meču koristiće se VAR
VAR tehnologija uvedena je i u Ligu šampiona od nokaut faze, a prvi test imaće na ovom meču i duelu Junajteda i PSŽ-a.
Vatrena atmosfera
Portugalci imaju podršku u Rimu

Photo by Paolo Bruno/Getty Images
Džeko, Kolarov i saigrači su spremni!
Zagrevanje na Olimpiku
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 live blog u kojem ćemo pratiti meč osmine finala Lige šampiona između Rome i Porta, na italijanskom stadionu Olimpiko!
Da li biste nešto promenili?

Možda vas zanima

Podeli: