Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.02.2019.

20:00

Tuhel srušio Solskjera – PSŽ na Old Trafordu zakoračio u četvrtfinale!

Fudbaleri Pari Sen Žermena napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Tuhel srušio Solskjera – PSŽ na Old Trafordu zakoračio u četvrtfinale!
Foto: Getty Images

Iako desetkovani povradama, Parižani su savladali Mančester junajted 2:0 (0:0) na Old Trafordu i tako odradili pola posla u ovom dvomeču.

Junajted je dobro parirao "Svecima" u prvih 45 minuta, ali povrede krilnih napadača Džesija Lingarda i Antonija Marsijala i njihove izmene na poluvremenu su poremetile sistem Olea Gunara Solskjera.

Trener PSŽ Tomas Tuhel koristi tu situaciju i žestokim pritiskom PSŽ bez Nejmara i Edinsona Kavanija slama Junajted već u prvoj polovini drugog dela meča.

Junak "Svetaca" bio je bivši igrač Junajteda Anhel di Marija, koji namešta dva gola i omogućava Presnelu Kimpembeu i Kilijanu Mbapeu da savladaju Davida de Heu u razmaku od osam minuta.

Junajted je krenuo agresivno od prve sekunde, tražio je šansu preko najslabije karike u odbrani PSŽ Kimpembea i leve strane terena, nekoliko puta je zapretio preko Rašforda i Pogbe, ali Bufon nije imao previše težak posao u tim situacijama.

Već posle 15-ak minuta PSŽ preuzima kontrolu, diktira ritam meča i postepeno steže obruč oko kaznenog prostora Junajteda.

Nakon neuspešnog pokušaja Di Marije sa oko 20 metara, a onda greške Marsijala u kontri Junajteda, u 28. minutu smo videli prvu i jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu.

Verati i Draksler su brzim dodavanjem na jedan dodir izbacili Mbapea samog pred De Heom, Francuz je "savladao" Španca, ali je uspeo da promaši ceo gol.

Igrači dva tima su nastavili snažnu borbu u jakom ritmu, Junajted nije uspevao da uspostavi svoj ritam jer su vezisti PSŽ potpuno odsekli od igre Pogbu, dok s druge strane gosti nisu imali rešenja za odbranu "Crvenih đavola", pa nije bilo golova posle 45 minuta.

Tuhel je svestan odnosa snaga pokrenuo snažan pritisak PSŽ u nastavku, pa "Sveci" slamaju "Đavole" sredinom drugog dela igre.

Led su probili u 53. minutu posle kornera, Anhel di Marija je poslao loptu na drugu stativu, a štoper Presnel Kimpembe koristi neopreznost Junajtedove odbrane i utrčava iz drugog plana pa zakucava loptu u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Dani Alves propušta šansu za 2:0, promašio je gol u trenutku kada je De Hea bio van svoje pozicije, dok s druge strane Erera preti Bufonu.

Međutim, u 61. minutu Francuzi nokautiraju engleskog velikana. Nakon oduzete lopte u sredini terena ekspresno su napravili tranziciju, lopta stiže do Di Marije na levoj strani, a Argentinac potom šalje idealan pas u srce kaznenog pravo u noge Kilijanu Mbapeu koji lako matira De Heu.

Tri minuta kasnije Mbape je imao još jedan zicer, ali De Hea ovaj put dobija novi okršaj i ostavlja nadu Junajtedu.

Junajted u nastavku pritiskao odbranu PSŽ, ali su gosti potpuno odsekli od igre Pogbu i Rašforda, pa je domaćin napadao bez konkretne ideje u završnici akcija.

Samo je Ander Erera uspeo dva puta da zapreti sa distance, ali nije bilo veće opasnosti po gol Bufona.

Na kraju je užasno veče Junajteda zapečatio Pogba, koji zbog prigovora dobija drugi žuti karton u 89. minutum, pa će propustiti revanš u Parizu 6. marta.

Osmina finala LŠ, prvi mečevi:
M. Junajted – PSŽ 0:2 (0:0)
Roma – Porto 2:1 (0:0)


Utorak:
21.00 Ajaks – Real
21.00 Totenhem – Borusija

Tok meča mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve