Rondo je i dalje kralj Bostona, Memfis pregažen bez Gasola

Veoma interesantna NBA noć je iza nas, a najinteresantniji meč smo imali u Bostonu, gde su Los Anđeles Lejkersi pobedili košem u poslednjoj sekundi.

Izvor: Nikoliæ Stefan

Petak, 08.02.2019.

08:00

Rondo je i dalje kralj Bostona, Memfis pregažen bez Gasola
(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

U noći između četvrtka i petka imali smo šest utakmica u NBA ligi, a osim trijumfa Indijane i Orlanda gledali smo još četiri interesantna duela.

Najzanimljivije je svakako bilo u bostonskom TD Gardenu, gde su Seltiksi ugostili Lejkerse. Ljuti rivali američke košarke gotovo uvek donose dosta uzbudljivosti, a sinoćni duel nije bio izuzetak. Naime, Los Anđeles Lejkersi su Rondovim košem u poslednjoj sekundi odneli pobedu rezultatom 129:128 (24:30, 33:36, 42:27, 30:35).

Kao što je gore napomenuto, meč je obeležio Ražon Rondo, pogodivši šut sa polu distance i donevši trijumf na vrelom gostovanju.
"Stalno vežbam takve šuteve, ali nisam ni sanjao da ću ga pogoditi u Gardenu... Ovaj klip ću sebi da puštam do kraja života." rekao je Rondo.
Heroj dana, Ražon Rondo, meč je završio sa 17 poena, 7 skokova i 10 asistencija.

LeBron Džejms je odigrao još jedan sjajan meč i zabeležio još jedan tripl dabl, ubacivši 28 poena i zabeleživši po 12 skokova i asistencija i tako se pridružio ikonama Lejkersa, Eldžinu Bejloru i Irvinu Medžiku Džonsonu, kao treći Lejker koji je zabeležio tripl dabl u Bostonu.

Kajl Kuzma ga je ispratio sa 25 poena, Džavejl Megi je dodao 17, uz 8 skokova, a dvocifreni su još bili Kentavijus Koldveld Poup sa 17, Lens Stivenson sa 14 i Brendon Ingram sa 11 poena i 7 asistencija. Tajson Čendler i Džoš Hart su jedini igrači Lejkersa koji su ušli u igru večeras, a da nisu upisali ni jedan jedini poen.

Trener Bostona, Bred Stivens, izjavio je nakon meča da su košarkaški Bogovi nagradili Ronda i Lejkerse ovom pobedom. U njegovom timu, najefikasniji je bio Kajri Irving sa 24 poena i osam asistencija, a Džejson Tejtum je dodao 22 i skočio je 10 puta.

"Srećan sam što sam još uvek u ovom timu i drago mi je što je gotovo sa spekulacijama o promenama sredine". rekao je Tejtum, aludirajući na priče da može biti trejdovan.
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)
Portland Trejl Blejzersi su u svom Moda Centru savladali San Antonio Sparse rezultatom 127:118 (31:34, 39:23, 26:33, 31:28) i tako zaseli na četvrtu poziciju na Zapadnoj Konferenciji.

Heroj pobede nad Sparsima je bio Si Džej Mekalum koji je ubacio 30 poena, od čega 7 trojki, pritom je uhvatio 9 skokova i podelio 2 asistencije. Stigli su Blejzersi čak i do "plus 21" ali su gosti nekako uspeli da izjednače pred kraj trećeg kvartala.

"Nismo paničili. Znali smo da smo dobar tim i da imamo načina da zaustavimo ovakva krvarenja. Oni su dobra ekipa, odlično su trenirani i znaju kako najbolje da sprovedu akciju". rekao je Mekalum.

Mekalum je ovim performansom prestigao Terija Portera i sada je treći igrač u istoriji Blejzersa po broju pogođenih trojki. Njegov kolega Demian Lilard dodao je 24 poena, a "Bosanska Zver" Jusuf Nurkić, 22.

U redovima poraženih, najefikasniji je bio DeMar DeRozan, sa 35 ubačenih poena i uz to je imao po 6 poena i asistencija. Pratio ga je Rudi Gej sa 25, dok je LaMarkus Oldridž ubacio 17 uz 10 uhvaćenih skokova.

"Jednostavno nismo izdržali. Nismo imali energije u odbrani i oni su to iskoristili u četvrtoj četvrtini i vratili se na dvocifrenu razliku. Veoma je teško igrati u gostima protiv ekipe kao što je Portland. Ekipe sa sjajnim šuterima." rekao je DeRozan.

Ovo je drugi vezani poraz sa Sparse, na drugom od ukupno tri gostovanja koliko imaju na ovoj "turneji". U noći između četvrtka i petka igraće protiv Jute Džez u Solt Lejk Sitiju.
(Photo by Elsa/Getty Images)
Oklahoma Siti Tanderi su bez ikakvih problema savladali Memfis Grizlise, rezultatom 117:95 (27:32, 24:21, 32:19, 34:32) uz pomoć Rasela Vestbruka koji je zabeležio novi tripl dabl, dok se Memfis mučio bez Marka Gasola, koji je trejdovan u Toronto, nakon punih 11 godina.

Ovo je bio osmi vezani tripl dabl za Rasela Vestbruka, u kom je zabeležio 15 poena, 13 skokova i 15 asistencija i tako stigao na samo korak od rekorda koji drži Vilt Čemberlejn, a to je devet utakmica u nizu sa tripl dabl učinkom.
Pol Džordž je ubacio 27 poena i nastavio sa fantastičnim partijama koje ga svrstavaju u najuži krug MVP kandidata, Džerami Grant je dodao 20, Denis Šruder 16, a Stiven Adams 11 poena uz 6 skokova i svi su na svoj način pomogli Oklahomi da dođe do devete pobede na deset poslednjih utakmica.

Grizlisi su slabo počeli utakmicu, primili su sedam poena bez odgovora, a koliko su bili nervozni govori i činjenica da je njihov trener, Bi Džej Bikerstaf, dobio tehničku grešku u drugoj četvrtini.

"Pokušavaš da se pripremiš što je bolje moguće, a znaš da Mark možda neće biti s nama za vreme završnice prelaznog roka. I kada pomisliš da si sve shvatio i da si spreman na sve, kada se to dogodi, svlačionica izgleda potpuno drugačije. Izađeš na parket, pozoveš saigrače da se skupe na kratak dogovor pred meč i shvatiš da Gasol nije tu." rekao je plejmejker Memfisa, Majkl Konli. Toronto Reptorsi su takođe bez većih problema savladali Atlanta Hokse rezultatom 119:101 (22:33, 38:35, 28:17, 31:16) koristeći uglavnom nižu petorku.

Reptorsi su slabo počeli susret, dozvolili su Hoksima da postignu čak 33 poena, ali su se veoma brzo konsolidovali i smanjili razliku, pa zatim i potpuno nadigrali domaći tim u drugom poluvremenu. Paskal Siakam je zabeležio rekord karijere, sa 33 ubačena poena uz 13 skokova, dok je popularni "Stedi Fredi" Fred Van Vlit dodao 30, takođe rekord karijere.

Trener Toronta, Nik Nurs, koristio je samo 9 igrača večeras, a odmorio je čak i Kavaija Lenarda koji se sprema za svoj novi nastup na "Ol Star" utakmici.

"Čestitam Atlanti na borbi, zasuli su nas svojim šutevima" rekao je trener Nik Nurs osvrnuvši se na podatak da je Atlanta vodila 66:49 u drugoj četvrtini.

U redovima Hoksa, najefikasniji su bili ruki Tre Jang, kao i Torijan Prins, koji su ubacili po 19 poena, a dvocifreni su još bili Džon Kolins sa 12 poena i 12 skokova, kao i Dvejn Dedmon sa 10 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: