Nedelja, 31.12.2023.

18:10

Simonović za B92.net: Moje samopouzdanje raste, Vučević mi dosta pomaže

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović je govorio za B92.net o dolasku u Crvenu zvezdu, prvom delu sezone, kao i privikavanju na Evroligu.

Izvor: Aleksandar Stajkovac

Default images
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Simonović je u tim sa Malog Kalemegdana došao kao veliko pojačanje iz NBA lige.

Momak, koji je dominirao u ABA ligi u dresu Mege, je dobio šansu da se oproba "Preko bare".

Došao je u Čikago Bulse, gde nije dobio pravu šansu, ali je u razvojnoj NBA G ligi pokazao veliki kvalitet. Zbog toga, Zvezda je odlučila da ga vrati u Evropu.

Zadovoljan je Simonović svojim razvojem u prvom delu sezone u elitnom takmičenju.

"Prošla su tri-četiri meseca od kad sam došao, sigurno mogu da budem zadovljan kako je do sad sezona protekla. Jesam novajlija u Evroligi i sve je ovo novo za mene. Trudim se da dam maksimum i budem fokusiran koliko mogu. U poslednje vreme se dešava da dobijam veću minutažu i generalno moje samopouzdanje raste. Nadam se da će ići u pozitivnom smeru i biti što bolje", započeo je Simonović razgovor za B92.net.

Veruje crnogorski centar da će Zvezda zaigrati bolje na startu 2024. godine, a isto to očekuje i od sebe.

"Drugačiji je sistem, ali ništa manje zahtevno nego što je u NBA. Evroliga je takmičenje, gde su svi klubovi manje-više ravnopravni. Svako može da dobije svakoga, to nema nikakve veze. Trudim se da se priviknem koliko je god moguće, vidim da je zahtevno takmičenje. Trudim se da za prvu godinu i mesece koje sam ovde budem zadovoljan. Uvek može bolje, ali verujem da ćemo u 2024. godini kao tim da napredujemo, da igramo bolje, kao i ja individualno."

Objasnio je koliko mu je pomoglo iskustvo u NBA ligi, kao i koliko je uznapredovao kao igrač.

"Pomogla mi je sigurno, dosta sam utakmica odigrao u razvojnoj ligi za te dve godine. Sigurno nije na nivou Evrolige, koja je drugo takmičenje posle NBA na svetu, ali u razvojnoj ligi ima dosta kvalitetnih igrača, koji imaju želju da se vrate u NBA. Nije lako takmičenje, ali je drugačije."

Svestan je tereta koji nosi crveno-beli dres.

"Generalno, ako igrate u klubu kao što je Crvena zvezda, očekivanja su velika, ima i pritiska, što treba da utiče pozitivno na igrače. Kao što sam rekao, 2024. godina će biti bolja za nas."
Foto: Dusan Milenkovic/Starsport
Simonović je deo sezone proveo van tima, s obzirom da je pretrpeo povredu leđa. Ipak, vratio se, a sa njim i njegovo samopouzdanje. Takođe, dosta mu je značila minutaža koju je dobio.

"Mnogo bolje, u odnosu kada sam se vratio iz povrede. Trudio sam se da pokažem treneru da želim i hoću da pomognem timu, međutim na početku je to išlo drugačije, ali sada je to dosta bolje osećam i dobijam veću minutažu, tako da sve ide u tom pravcu
."

Recept je jednostavan, ukoliko Zvezda zaigra bolje u nastavku sezone, imaće šanse za plej-in ili plej-of. Simonović veruje da ima vremena za povratak i da sezona još uvek nije gotova.

"Iskreno, u prethodnom delu sezone, da smo ostvarili neke pobede, koje smo izgubili na 4-5 razlike, bili bi na sredini ili među osam ekipa. Desilo se, šta se desilo, ima vremena za sve, nismo prviše udaljeni od ostalih ekipa. Dosta stvari može da se promeni do kraja sezone. Moramo i mi bolje da igramo i da budemo fokusiraniji na našu igru. Da igramo utakmice kao protiv Makabija, ili generalno one kod kući kad smo pobeđivali."

Govorio je i o povratku Nikole Topića u crveno-beli tim.

"Uvek kad neko novi dođe donese energiju. Mislim da će njegovo prisustvo dosta da nam znači. Svi znamo ko je i šta je. Želim mu da dobro igra i ima dosta minuta, kao i ostvari svoje ciljeve."

Za kraj je govorio o svom prijateljstvu sa Nikolom Vučevićem, prekaljenim NBA asom i saigračem iz reprezentacije.

"Dosta smo pričali, imali smo super odnos u Čikagu, to se nastavilo i sad. Čujemo se baš često, savetuje me, isto je bilo i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. Dosta mi pomaže i daje dobre savete. Vrhunski smo prijatelji."

Svi navijači Zvezde bi voleli da vide Vučevića u crveno-belom dresu, s obzirom da je od ranije poznato za koji tim navija.

"Veliki je Zvezdaš, ali to je pitanje za njega. Ne znam... Možda se i to desi pri kraju karijere", zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: