Život

Sreda, 16.07.2014.

13:08

Arturo - polarni medved koji se muči na +40

Arturo je poslednji polarni medved u Argentini. Njegov najbolji prijatelj Palusa, umro je pre dve godine.

Izvor: B92

Default images

On se nalazi u Mendoza zoo vrtu i njegovo ponašanje se opisuje kao nenormalno, kažu eksperti koji se plaše da medved ne poludi od vrućine.

Arturo bi trebalo da živi na -40 stepeni dok u Mendoza zoo vrtu u Argentini trpi temperature i do +40 stepeni celzijusovih.

Već su organizovani protesti i potpisivane peticije da se ovaj 29-godišnji polarni medved preseli u zoo vrt u Kanadi gde bi imao bolji život za početak zbog mnogo nižih temperatura.
Foto: facebook.com/SavePolarBearArthur
U decembru usled vrelog talasa jedna polarni medved, Palusa, umro je od vrućine.

Peticiju je potpisalo već 60.000 ljudi.

Da bi se Arturo preselio u kanadski zoo vrt potrebno je da postoje zapisi o životinji tri godine unazad što u argentinskom zoo vrtu nemaju.

Stručnjaci kažu da je Arturo star i fragilan da bi se selio iz Mendoza vrta najviše zbog poremećenog metabolizma usled neadekvatnih uslova življenja, piše EliteDaily.

Foto: facebook.com/SavePolarBearArthur

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: