Nova vest
Košarka 4

19.5.2024.

23:14

Trener Zvezde progovorio o tuči pre derbija

Košarkaši Crvene zvezde postali su šampioni ABA lige, pošto su u trećem meču finala pobedili Partizan 82:76.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Uoči meča desila je tuča između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, kada je košarkaš Partizna udario igrača Zvezde pesnicom.

Posle osvajanja titule, Seropulos je upitan o tom incidentu.

"Mi smo protiv nasilja, posevćeni smo sportu i njegovoj zaštiti. Svaka vrsta nasilja je protiv sporta i principa u koje verujemo", rekao je Janis Sferopulos.

On se potom osvrnuo i na pobedu u finalu.

Želim da kažem da ovaj trofej pripada svima u timu, prvo igračima, onda i članovima uprave, menadžmenta, našim navijačima, ali dozvolite mi da posvetim ovaj trofej Nikoli Topiću, koji je bio dva puta povređen i takođe Stefanu Lazareviću koji nije bio ovde s nama, ali je zaslužio ovaj trofej, srećni smo što smo doneli ovu sreću našim navijačima. Srećni smo da smo završili ABA ligu tako kako jesmo, a sada... Treba da se odmorimo i nastavimo do kraja sezonu, ovaj trofej pripada svakom", rekao je.

"Mislim da u ovoj seriji, osim prve igre, bili smo nervozni i u odbrani smo bili dobri, ali ne i sjajni. Mislim da kad igrate ovde na njihovom trerenu, to što smo održali na 76 poena je dobro. Bili smo dobri u odbrani, imali smo momente kad smo mogli da budemo bolji, da imamo manje grešaka. Ali kompletna slika, da kako igramo, da kad organizujem napad, dobru odbranu, da se borimo za poziciju. Odbrana koja je držala Partizan je razlog zašto smo pobedili u ovom meču i ovoj seriji".

Šta je još odlučilo meč.

"Da, mislim da smo došli ovde da igramo košraku, nije bilo lako da idemo utakmicu za utakmicom jednu za drugu utakmicom, nije lako da u ovom sistemu igramo dve kod kuće, a onda dve na strani, videli ste i u Evroligi, većčina timova je gubila, nije baš lako dobiti dve utakmcie na domaćem terenu, a odna nije bilo lako doći ovde i imati istu koncentraciju. Mislim da su naši igrači bili spremni mentalno da igraju ovako tešku utakmicu, mislim da imamo dobar tim, koncentracija našeg tima je bila na visokom nivou. Naše verovanje, mi smo znali da ako imamo ovaj tip igre, da ćemo imati dosta šanse da pobedimo i osvojimo. To se i dogodilo", rekao je.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu