Život

Subota, 15.06.2019.

09:52

Poznata glumica o vakcinaciji: "Lekari treba da odluče šta je najbolje"

Nakon vesti da se pridružila Robertu Kenediju Mlađem u lobiranju protiv zakona o vakcinaciji države Kalifornije, glumica Džesika Bil iznela je svoj stav na ovu temu.

Izvor: B92, CNN

Poznata glumica o vakcinaciji:
Foto: Getty/Axelle/Bauer-Griffin

Ova vest je dodatno uznemirila već podeljenu javnost oko pitanja vakcinacije dece, a poznata glumica je na pitanje šta misli o vakcinaciji i lobirnaju protiv usvajanja zakona o vakcinaciji rekla:

"Ja nisam protiv vakcinacije. Podržavam decu koja se vakcinišu i podržavam porodice koje imaju pravo da donose medicinske odluke za svoju decu zajedno sa njihovim lekarima", istakla je Bil.

Glumica je inače otišla u Sakramento da razgovara sa zakonodavcima u Kaliforniji o predloženom zakonu.
View this post on Instagram

This week I went to Sacramento to talk to legislators in California about a proposed bill. I am not against vaccinations — I support children getting vaccinations and I also support families having the right to make educated medical decisions for their children alongside their physicians. My concern with #SB276 is solely regarding medical exemptions. My dearest friends have a child with a medical condition that warrants an exemption from vaccinations, and should this bill pass, it would greatly affect their family’s ability to care for their child in this state. That’s why I spoke to legislators and argued against this bill. Not because I don’t believe in vaccinations, but because I believe in giving doctors and the families they treat the ability to decide what’s best for their patients and the ability to provide that treatment. I encourage everyone to read more on this issue and to learn about the intricacies of #SB276. Thank you to everyone who met with me this week to engage in this important discussion!

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on

“Moji prijatelji imaju dete sa zdravstvenim stanjem koje opravdava nevakcinisanje i ako se ovaj zakon donese, to će u velikoj meri uticati na sposobnost njihove porodice da se brine za svoje dete u ovoj državi.

Zato sam razgovarala sa zakonodavcima i raspravljala protiv ovog zakona.

Ne zato što ne verujem u vakcinaciju, već zato što verujem u lekare i njihovu sposobnost da odluče šta je najbolje za njihove pacijente i da im osiguraju taj tretman", rekla je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: