Sreda, 01.04.2020.

11:07

Veterinari apeluju: Nemojte dezinfikovati pse i mačke alkoholom

Francusko udruženje veterinara upozorilo je danas da kućne ljubimce, posebno pse i mačke, ne treba dezinfikovati sredstvima na bazi alkohola jer mogu biti štetna za njih, već je dovoljno oprati im šape vodom i sapunom.

Izvor: B92, Beta

Veterinari apeluju: Nemojte dezinfikovati pse i mačke alkoholom
Ilustracija/Foto: depositphoto/HighwayStarz

Usred epidemije koronavirusa, mnogi vlasnici životinja su sami preduzele neke opasne inicijative, naveli su veterinari i dodali da se danima na društvenim mrežama pojavljuju fotografije pasa s povredama šapa od pranja deterdžentom, alkoholom, čak i - varikinom.

Veterinari su ponovili da su sapun i šampon sasvim dovoljni, dok su alkohol i druga sredstva za dezinfekciju opasna za životinje koje se ližu i na taj način unose hemikalije u organizam.

Dodali su da i sa životinjama treba držati određenu fizičku distancu, češće prati ruke posle maženja ljubimca i izbegavati bliske kontakte - lizanje ruke ili njuškanje lica.

Francuzi su veliki ljubitelji kućnih ljubimaca kojima posvećuju izuzetnu pažnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: