Tehnopolis

Utorak, 01.05.2018.

08:35

Ovaj sat "pretvara" ruku u ekran osetljiv na dodir / VIDEO

Ako ste zamišljali uređaj koji ne morate ni da dodirnete da biste ga koristili, on sada postoji. Reč je o pametnom satu Lumi.

Izvor: klix.ba

Ovaj sat
Foto: Youtube Screenshot/Portaltic

Radi se o prototipu koji je razvijen na Univerzitetu Karnegi Melonu u Pitsburgu, a koji je potpuno funkcionalan.

"LumiWatch" koristi modul za projekciju snage 15 lumena i senzor za dodir kako bi korisnik dobio interfejs osetljiv na dodir na svojoj ruci.

Dovoljno je dodirnuti kožu kako biste aktivirali uređaj i koristili njegove aplikacije.

Naučnici su svoj interfejs predstavili na konferenciji SIGCHI u Kanadi, a njihov smartwatch koristi operativni sistem Android 5.1 i koji se može povezati putem Bluetootha i WiFi-ja.

Takođe, poseduje Qualcommov 1,2 GHz četvorojezgarni procesor, 768 MB RAM-a, 4 GB flash memorije i litijum-jonsku bateriju od 740 mAh, piše Klix.

Dimenzije prototipa su 50x40x17 milimetara, a kad se nađe u prodaji, koštaće oko 600 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: