Tehnopolis

Ponedeljak, 12.10.2015.

22:05

Counter Strike svetsko prvenstvo - finalni poredak

Nedelja je donela finalne i odlučujuće mečeve na svetskom prvenstvu u Counter Strike Global Offensive održanom u Beogradu. Već smo znali iz subote da su Poljska i Švedska prvi polufinalisti, ali je ostalo pitanje ko će ići na megdan Rusiji. Ispostavilo se u ne tako uzbudljivom meču da će to biti Francuska, koja je oduvala sa 16:2 (Cobblestone) i 16:7 (Cache) ekipu Nemačke.

Izvor: klanrur.rs

Default images

U prvom polufinalu, Poljska i Švedska igrali su gusto i napeto, kako baš odlikuje polufinalu. Prvu mapu (Cobblestone) dobili su šveđani 16:14, drugu (Train) pak Poljaci sa 16:7 dok je u trećoj opet pobedila Poljska i tako napravila preokret za ukupnih 2:1. Finalna mapa bila je dobro poznati Dust 2.

U drugom polufinalu igrali su Rusija i Francuska. Samo dve mape bile su dovoljne francuskoj da prođe dalje i to Cobblestone (19:16) i Mirage (16:11). Time je postavljne i finalni duel između Poljske i Francuske u velikom finalu.

Prva mapa, Train, pripala je Poljskoj za 1:0 uz 16:9 rezultat. Potom je došlo do totalnog preokreta i Francuska osvaja Dust 2, Cobblestone i Mirage rezultatima 16:8, 16:4 i 16:14 i time pobeđuje na turniru i postaje svetski šampion u Counter Strike 2015.

Njoj pored prvog mesta i zlatne medalje pripada i 50.000 dolara, drugoplasirana Poljska osvaja 25.000 dolara dok su treće i četvrto mesto dogovorom podelili Švedska i Rusija, bez odmeravanja snaga što je dovelo do toga da podele nagrade za treće i četvrto mesto na dva dela i tako svaka od njih uzme po 7500 dolara.

Ostaje “žal” za tim što turnir nije bio nešto bolje propraćen među domaćim medijima kao i ljubiteljima Counter Strikea (broj posetilaca bio je dosta skroman – drugog dana kada smo mi posetili turnir već se više nisu ni gledale ulaznice), a i dodatni sadržaji su izostali. Organizatori nisu bili i bez drugih problema – mečevi su kasnili, dolazilo je i do DDoS napada, ali važno da je na kraju ipak sve završeno i da možemo reći da iza nas imamo jedan eSports događaj svetskog nivoa.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: