Aktuelno 0

25.05.2024.

18:01

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju"!

"Šta znaš o saobraćaju", najveće takmičenje učenika osnovnih škola u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, završeno je danas proglašenjem pobednika u Dečijem kulturnom centru "Majdan" u Beogradu.

Izvor: B92

Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju"!
AMSS Promo

Podeli:

Pobednicima 55. Republičkog takmičenja nagrade su uručili generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slaviša Lakićević i Strahinja Kukić, predsednik Skupštine Gradske opštine Savski venac.

Ukupno 112 osnovaca plasiralo se na republičko takmičenje, a pobednici koji su pokazali najviše znanja i veština su Iva Lukić, Nikolina Đorđević, Filip Fara i Sava Gavrilović. Ovi "zlatni" osnovci će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju, koje se u septrembru održava u Parizu, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a, izrazio je izuzetno zadovoljstvo što je i ove godine naše najveće udruženje vozača uspešno organizovalo tradicionalno takmičenje i tako edukovalo buduće generacije o saobraćajnoj kulturi i bezbednosti.

AMSS Promo

"Naš cilj je da se mlađi naraštaji edukuju i upute u saobraćajne propise kroz igru i zabavu, kao i to da u njima probudimo takmičarski duh i da ih za njihov trud i zalaganje vredno nagradimo. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju nam je mnogo važna, jer su oni u životnom dobu kad se najlakše uči i najbrže upija. Ono što sada nauče, to im ostaje za ceo život", rekao je Nikolić.

"Verujem da će, sada kao pešaci i biciklisti, a u budućnosti kao vozači, poštovati saobraćajne propise i sa maksimalnom koncentracijom učestvovati u saobraćaju. Ponosni smo na činjenicu da više od 300.000 dečaka i devojčica svake godine učestvuje u ovom takmičenju", dodao je.

"­­­­Moram da kažem da je na pobednicima koji će braniti boje Srbije u Parizu velika odgovornost, jer smo već dve godine zaredom evropski prvaci. Inače, aplicirali smo da Srbija sledeće godine bude domaćin evropskog takmičenja pod okriljem FIA", zaključio je Nikolić.

AMSS Promo

U takmičenju je i ove školske godine tradicionalno učestvovalo više od 300.000 učenika osnovnih škola širom Srbije, koji su pokazali svoje znanje rešavanjem testova iz saobraćajnih propisa i vožnjom bicikala na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju.

Inače, projekat "Šta znaš o saobraćaju" održan je uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, AMS Osiguranja i GO Savski venac.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

21 h

Podeli: