Gejming 7

25.05.2024.

13:13

Microsoft kupuje Valve za 16 milijardi dolara?

Pojavile su se glasine da Microsoft sprema ponudu za akviziciju kompanije Valve.

Izvor: B92

Microsoft kupuje Valve za 16 milijardi dolara?
Profimedia

Podeli:

Dior, kreator sadržaja fokusiran na gejming sferu, tvrdi da je čuo da Microsoft sprema ponudu od 16 milijardi dolara za kupovinu Valve Corporation-a.

Sporazum o akviziciji bu uključivao i kupovinu Steam Store-a, koji je u vlasništvu Valve-a i predstavlja najpopularniju PC gejming platformu.

Ova kupovina, ukoliko je informacija tačna, imala bi smisla za Microsoft. Kompanija želi veće prisustvo na tržištu ručnih konzola, gde Valve već ima uticaja sa svojim Steam Deck uređajem. Pored toga, kupovina bi poboljšala Microsoftovu zaradu u PC gejmingu.

S druge strane, postavlja se pitanje koliko akvizicija ima smisla za Valve. Steam Store je ogroman izvor zarade, a neke procene kažu da donosi 10 milijardi dolara godišnjih prihoda.

Vrednost samog Valve-a se procenjuje na oko osam milijardi dolara, prema Forbes-u, dok je izvršni direktor i suosnivač kompenije Gejb Njuel "težak" više od četiri milijarde.

Ostaje da se vidi da li će se ove informacije ispostaviti kao tačne iloi se radi samo o glasinama.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

23 h

Podeli: