Aktuelno 10

25.05.2024.

18:41

Range Rover će se prvi put proizvoditi van Velike Britanije

Prodaja brenda u Indiji porasla je za 160 procenata u 2024. godini.

Izvor: B92

Range Rover će se prvi put proizvoditi van Velike Britanije
Land Rover

Podeli:

Grupa Jaguar-Land Rover (JLR) objavila je da će se modeli Range Rover i Range Rover Sport praviti u Indiji, što je prvi put da se neki Range Rover proizvodi van Velike Britanije.

Ovi modeli će biti dostupni isključivo kupcima na indijskom tržištu, što će značiti kraće vreme čekanja na isporuku vozila za rastuću klijentelu Range Rovera u toj zemlji.

Dva modela su se do sada isključivo izrađivala u fabrici Solihal u Velikoj Britaniji, koju kompanija s ponosom označava kao "globalni dom Range Rovera".

Land Rover

Sada će se pojedine verzije Range Rovera takođe sklapati u fabrici Puna, u Indiji.

Fabrika u gradu Puna, koji se nalazi u blizini glavnog grada Mumbaja, u vlasništvu je matične kompanije JLR, Tata Motors.

Od 2011. služila je kao proizvodni centar za deset drugih JLR proizvoda skrojenih za indijsko tržište, počevši od Land Rover Freelandera.

Trenutno proizvodi Range Rovere Evoque i Velar, Jaguar F-Pace i Land Rover Discovery Sport.

Land Rover

Range Rover za indijsko tržište se nudi u dve verzije: Autobiography, sa 3.0-litarskim benzinskim pogonom koji generiše 398 KS (293 kW), i HSE, opremljen 3.0-litarskim dizel motorom koji proizvodi 351 KS (258 kW).

Oba modela dolaze u karoseriji sa dugim međuosovinskim rastojanjem, a Autobiography startuje od 312.981 dolar, dok HSE košta 284.090 dolara.

Lokalno proizveden Range Rover Sport je takođe dostupan sa istim pogonskim agregatima, ali u Dynamic SE verziji. Obe verzije se prodaju po ceni od 168.551 dolar što predstavlja značajnu uštedu u poređenju sa većim i luksuznijim Range Rover LWB.

Isporuke Range Rovera su počele u petak 24. maja, dok će prvi indijski Range Rover Sport do kupaca stići 16. avgusta.

Prema rečima Džeraldin Ingam,  CEO Range Rovera, prodaja brenda u Indiji porasla je 160 odsto u 2024. godini, što ukazuje na obećavajuće izglede za budućnost.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: