Nova vest
Košarka 17

26.5.2024.

8:10

Boston od -18 do 3:0 – Holidej rešio meč "krađom sezone"

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Indijanu 114:111 u trećem meču finalne plej-of serije istočne konferencije i nalaze se na pobedu od velikog NBA finala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Seltiksi slave Džrua Holideja, veliča ga čitava košarkaška javnost, zbog defanzivnog poteza kojim je rešio meč četiri sekunde pre kraja - kada su Pejsersi krenuli u poslednji napad, po pobedu.

Nembard je pri vođstvu gostiju 112:111 jurnuo ka reketu Seltiksa, na njemu je sve vreme bio Holidej, vrebao, čekao pravu priliku i iskoristio trenutak dekoncentracije rivala - sjajnom reakcijom oduzeo je "čistu" loptu iz poseda košarkaša Indijane i krenuo u kontru.

Siakam je potom faulirao Holideja, a ovaj sa penala stavio tačku na trijumf Seltiksa koji se sada nalaze nadmak velikog finala.

Džru je meč završio sa 14 poena, nije se proslavio u šutu (1/6 za tri) ali malo ko će pamtiti njegov napadački učinak, iako solidan, koliko defanzivni potez kojim je rešio utakmicu.

Imao je i devet skokova.

U pobedničkom timu briljirao je još jednom Džejson Tejtum, ovog puta sa 36 poena, Džejlen Braun je postigao 24, a možda je i ključni igrač utakmice, uz Holideja, bio Al Harfrod koji je ubacio sedam trojki iz 12 pokušaja.

Utakmicu je završio sa 23 poena.

Ovaj kvartet je bio najzaslužniji za veliki preokret Bostona koji se desio nakon što su Pejsersi poveli 84:66 sredinom treće deonice!

Već do kraja tog perioda gosti su prepolovili minus, potom u odlučujućoj četvrtini odigrali maestralno onda kada je bilo najvažnije - u samoj završnici utakmice.

Na dva i po minuta pre kraja, pri vođstvu Pejsersa 109:100, Braun je najpre pogodio za dva, potom Tejtum trojku i stvari su od tog momenta počele ozbiljno da se komplikuju za Indijanu koja je ovaj meč igrala bez svog najboljeg igrača Tajrisa Haliburtona.

Tamjug/AP Photo/Steven Senne

Al Horford je u narednoj akciji pogodio trojku, Seltiksi su tada prišli na 109:111, ostalo je 72 sekunde pre kraja.

Usledila je dramatična završnica. Siakam je potom promašio na drugoj strani, a onda je na scenu stupio Holidej - pogodio je uz prekršaj i realizovao dodatno slobodno bacanje, i Boston je posle dugo vremena, još od prve deonice, prešao u vođstvo.

Usledio je potom već opisan finiš, greška Nembarda, "krađa sezone" Holideja i njegov trk ka pobedi.

U poraženom timu daleko najbolji bili su Nembard sa 32 poena, te Siakam i Tarner sa po 22.

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

18 h

Novo Sport Video Menu