Sreda, 10.11.2021.

10:52

Apple-u naređeno da omogući eksterne opcije plaćanja za App Store

U sudskom sporu između kompanija Apple i Epic Games, došlo je do nove situacije koja ne ide u potpunosti u korist kompaniji Apple.

Izvor: B92, Verge

Apple-u naređeno da omogući eksterne opcije plaćanja za App Store
Foto: Profimedia

Sud u ovom postupku je odlučio da Apple mora da se povinuje naredbi da omogući developerima da dodaju linkove i tastere za eksterne opcije plaćanja.

Apple je pokušao da odloži implementiranje ove odluke, uz tvrdnju da mu je potrebno više vremena kako bi preradio pravila i politiku privatnosti koja je do sada sprovođena.

Ipak, prema novoj odluci, kompanija će morati da do 9. decembra omogući eksterna plaćanja u App Store-u.

S druge strane, Apple je likovao zbog odluke suda da kompanija nije prekršila antimonopolski zakon time što je izbacila popularnu igru Fortnite iz App Store-a.

Ipak, Apple se žalio na odeljak koji tvrdi da kompanijina politika skriva relevantne informacije od korisnika i koji zahteva da se one uklone.

Očekuje se da će nova odluka o omogućavanju eksterne opcije plaćanja u App Store-u na snagu stupiti 9. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: