Četvrtak, 06.08.2009.

21:13

LE: Vojvodina ispustila prolaz

Novosadska Vojvodina izgubila je 4:2 u Beču od Austrije i završila takmičenje u Ligi Evrope. U prvom meču u Beogradu bilo je 1:1

Izvor: B92

Default images

Vojvodina je dva puta vodila u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LE, ali su Austrijanci iskoristili slabu igru u odbrani srpskog tima i prošli u sledeću rundu. Golove za Vojvodinu postigli su Mrđa u 31. i Tadić u 58. minutu. Austrijance su u utakmicu vraćali Jun u 45. i Sulimani u 63. minutu, a pobedu domaćoj ekipi doneli su Dijabang u 82. i Okotje u 90. minutu utakmice.

Vojvodina je povela u 31. minutu golom Dragana Mrđe. Međutim, Austrija je u poslednjem minutu prvog dela uspela da izjednači rezultat, posle šuta Okotijea, lopta je zakačila jednog igrača Vojvodine, a strelac je bio Tomas Jun posle neuspele ofsajd zamke Vojvodine.
Beta
Austrija je početkom drugog poluvremena nastavila da pritiska odbranu Novosađana, a onda je u 58. minutu Dušan Tadić doneo novu prednost Vojvodini protiv favorita iz Beča. Mrđa je ubacio sa leve strane, a mladi napadač sa 15 metara sjajno šutirao u dalji ugao i pogodio.

Samo pet minuta kasnije Emin Sulimani je ponovo vratio Austriju u igru. Igrač koji je svega nekoliko minuta ranije ušao u igru, iskoristio je dobar centaršut sa leve strane i lošu procenu Brkića i glavom izjednačio na 2:2.

Pobedu i prolaz u plej-of Lige Evrope za Austriju obezbedio je u 82. minutu Mamadu Dijabang koji je glavom savladao Brkića, a konačan rezultat postavio je Robin Okotje u poslednjem minutu iskoristivši prazan gol Vojvodine pošto je i Brkić otišao u napad sa nadom da donese izjednačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: