Subota, 24.01.2015.

20:55

Šesti trijumf Partizana u nizu

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu 74:65 (21:13, 17.15, 19:21, 17:16) u rasprodanom Pioniru i zadržali četvrto mesto u ABA ligi posle 19. kola.

Izvor: AK

Default images
foto: StarSport

Crno-beli su rano stekli desetak poena prednosti i do završnice održavali vođstvo. Igokea je smanjila na koša zaostatka u finišu, ali jako odbranom Partizan prelama meč.

Dragan Milosavljević i Milan Mačvan su sa po 13 poena bili najefikasniji u redovima crno-belih, dok je Mihajlo Andrić dodao 12 u šestoj uzastopnoj pobedi.

Igokeu je sa 18 poena predvodio Marko Čakarević uz 6 skokova i 5 izgubljenih lopti, dok je dva poena manje uz 7 skokova imao Bunić.

Partizan je već posle pet minuta imao desetak poena prednosti, ravnomernom raspodelom poena i solidnom odbranom crno-beli su to vođstvo održavali tokom većeg dela meča.

Igokea bi povremeno smanjila na 4-6 poena razlike, ali su domaći na to uvek odgovarali mini serijom kojom bi vraćali razliku na +10.
foto: StarSport
Serija promašaja Partizana na startu poslednjeg perioda donela je Igokei poratak u meč, Čakarević i Bunić su pogađali za koš zaostatka, ali crno-beli trojkom Murića i jakom odbranom na tri vezana napada rivala opet "beže" na ovaj put nedostižnih deset poena prednosti.

Partizan ima 12 pobeda na četvrtom mestu, jednu manje od trećeplasirane Cedevite, a dve više od glavnog konkurenta za plasman u plej-of Union Olimpije.

U sledećem kolu crno-beli gostuju MZT-z u Skoplju, dok Igokea dočekuje Metalac.

Navijači Partizan pozdravili su svog trenera Duška Vujoševića crvenim karanfilima, a prilikom njegovog ulaska u halu sa razglasa je puštena muzika iz kultnog filma "Davitelj protiv davitelja" Slobodana Šijana.
foto: StarSport
Agreisvnom igrom od prvog minuta i sjajnom realizacijom iz reketa, Partizan već polovinom prvog perioda stiže do osetnih šest poena prednosti protiv Igokee (10:4). Bunić prekida seriju crno-belih, ali Milosavljević trojkom ostavlja Partizan na distanci, da bi Andrić i Gagić u završnici odvode srpskog šampiona na sigurno rastojanje – 21:13.

Predvođeni Džonatanom Džonsom, igrači Igokee vežu nekoliko odličnih napada te smanjuju zaostatak na četiri poena, ali Gagić zakucavanjem prekida nalet gostiju (23:17). U drugom periodu znatno je opao ritam, jaki dueli često se sekli igru, što je odgovaralo crno-belima koji iako sa samo tri koša za četiri minuta, uspevaju da održe solidnu prednost (28:19).

Ubrzo Marinković donosi Partizanu prvu dvocifrenu prednost, gosti koriste dve greške domaćina i brzo smanjuju zaostatak, ali crno-beli održavaju stečenu razliku do kraja poluvremena – 38:28.
foto: StarSport
Nakon dva minuta bez poena, Pavlović postiže prvi koš u drugom poluvremenu, ali Igokea ipak ulazi u bolji ritam te koševima Bunića i Čakarevića smanjuje zaostatak na 42:35. Bunić je sa još dva koša održavao Igokeu u igri, ali Mačvan i Milosavljević, te Andrić trojkom držali crno-bele na sigurnom odstojanju (52:43).

U istom ritmu igralo se do kraja treće četvrtine, Bunić, Radukić i Katnić su šutevima sa distance održavali Igokeu u životu, ali je Partizan uvek imao pravi odgovor, poenima sa penala, ili iz reketa preko Milutinova, održavao dvocifrenu prednost do kraja perioda – 57:49.

Crno-beli loše šutiraju na otvaranju poslednje četvrtine, Milutinov, Pavlović i Dalo ne realizuju napade, što Igokea koristi te preko Džonsa, Čakarevića i Burića stiže na samo koš zaostatka na polovini perioda (59:57). Tajm-aut Vujoševića ne dekoncentriše goste, Bunić veže dva koša, ali posle poena Milosavljevića sa penala, Murić postiže važnu trojku (67:63).

Potom su crno-beli vezali nekoliko odličnih akcija u odbrani, koje Milosavljevič, Mačvan i Murić pretvaraju u dvocifrenu prednost i prelamaju meč za konačnih 74:65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: