Petak, 25.07.2014.

09:14

Pao prvi rekord u Glazgovu

Prvog dana na Igrama Komonvelta održana su takmičenja u džudou, trijatlonu, biciklizmu i plivanju, a ženska štafeta Australije oborila je svetski rekord.

Izvor: SV

Default images

Australijske plivačice su u disciplini 4x100 metara slobodnim stilim postigle rezultat od 3:30,98, što je za 74 stotinke bolje od prethodnog rekorda Holandije.

Za sada najuspešnija sportistkinja na kompletnom takmičenju je Ema MekKion iz Australije, koja već ima dve zlatne medalje, a učesnici iz najveće države Okeanije do sada su svojoj zemlji doneli 14 odličja.

Dan su obeležile i sestre Kimberli i Luiz Reniks iz Škotske, koje su stigle do zlata, a pobedu Engleskoj u Trijatlonu doneli su Alister Braunli i Džodi Stimpson.

Jedna od najvećih zvezda Igara, ser Bredli Vigins stigao je do srebra sa timom Engleske u biciklizmu, dok su ulogu favorita u boćanju opravdali Škoti, zabeleživši šest pobeda iz šest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: