Sreda, 12.09.2012.

15:50

Ferero: Valensija definitivni kraj

Španac Huan Karlos Ferero, bivši prvi teniser sveta, potvrdio je da će mu turnir u Valensiji biti poslednji u profesionalnoj karijeri.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Ferero je ukupno osvojio 16 titula, a njegov najveći uspeh je trijumf na Rolan Garosu pre devet godina.

"To će mi biti poslednje takmičenje, mislim da nisam mogao da izaberem bolje mesto za oproštaj", naveo je 32-godišnji Ferero.

Španac nije igrao prethodna dva meseca zbog povrede.

"Ove sezone povrede su me sprečile da igram u kontinuitetu. Uz to, primetio sam da na terenu više nisam toliko ambiciozan kao kada sam počinjao karijeru", objasnio je Ferero, čiji nadimak je Komarac.

Huan Karlos Ferero je sa "furijom" osvojio i dve šampionske titule u Dejvis kupu – 2000. i 2004. godine.

Na prvo mesto ATP liste izbio je plasmanom u finale US Opena 2003. i na njemu se zadržao osam nedelja. Bio je drugi Španac na čelu liste, prvi koji je na njemu proveo više od dve nedelje, a do danas ga je nadmašio samo Nadal.

Turnir u Valensiji igra se od 20. do 27. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: