Sjajna Zvezda u Ankari

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Turk Telekom u Ankari u utakmici 3. kola 2. faze Evrokupa sa 89:67.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

19:17

Default images

Ovim trijumfom crveno-beli su se približili plasmanu u četvrtfinale pošto su u prve tri runde upisali isto toliko pobeda. Do kraja takmičenja Zvezda će ugostiti Turk Telekom i Nimburk u hali Pionir, dok će u poslednjem kolu gostovati Gran Kanariji. Plasman među osam najboljih osiguraće dve prvoplasirane ekipe iz grupe. Završnica Evrokupa - Fajnal four igraće se u španskoj Vitoriji.

Najefikasniji igrač u redovima Crvene zvezde bili su Oliver Stević, Nemanja Bjelica i Filip Videnov sa 15 poena.

Trener Aleksandar Trifunović utakmicu je počeo sa petorkom – Tejlor, Bakić, Kešelj, Stević i Kikanović. Na drugoj strani startovala su četvorica Amerikanaca – Leng, Vilson, Malet i Dadli pojačani Turčinom Ačikom.

Domaćin je duel otvorio serijom 6:0 u kojoj su crveno-beli upisali dve prodate lopte i dva promašaja, a na loš početak nadovezala se i povreda Elmedina Kikanovića koji se nije vraćao na parket do kraja. Turk Telekom je do najveće prednosti stigao u petom minutu (10:2), a većinu poena postigli su iz reketa. Zvezda je u igri u tim trenucima ostajala u igri zahvaljujući pre svega greškama domaćih i sreća je da razlika nije bila vreća. Ipak ubrzo su crveno-beli konsolidovali svoje redove, sjajno su zaigrali Vladimir Štimac i Oliver Stević, pa je na kraju prve četvrtine bilo 17:14 za Turk Telekom.

U drugoj četvrtini viđena je sjajna Zvezdu i očajan domaćin. U prvih 90 sekundi Videnov i Radivojević trojkama i Štimac polaganjem posle kontre donose crveno-belima prvu prednost na duelu (20:22). Od tog trenutka Zvezda je zaigrala mnogo agresivnije. Dominirao je Štimac na oba kraja terena, pa je već u 13. minutu duela bio prvi igrač sa dvocifrenim brojem poena (10). Četiri minuta kasnije pogotkom Nemanje Bjelice Zvezda dolazi do najveće prednosti +13 (35:22), da bi domaćin presingom u završnici uspeo da spusti na deset poena razlike (40:30) za Zvezdu.

U trećoj deonici domaćin je pojačao odbranu i vrlo agresivnom igrom smanjio razliku na samo četiri poena trojkom Erdogana u 24. minutu (44:48). Ipak Zvezda kreće u sjajnu seriju i trojkama Videnova i Bjelice do kraja četvrtine pravi seriju 19:7, a treću deonicu završava sa vođstvom 67:51.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je dominirala. Izabranicima Aleksandra Trifunovića na parketu je sve polazilo od ruke pa su do maksimalne prednosti na duelu stigli u 38. minutu trojkom Bjelice - 86:61. Na kraju priliku da odigraju poslednje minute dobili su i mladi Nemanja Nedović, Lazar Radosavljević i Nikola Rondović.

Trifunović: "Važan korak"

BB
Trener Aleksandar Trifunović bio je izuzetno zadovoljan posle duela.

"Naša prednost bila je energija koju imamo i moranje protivnika da dobije ovaj meč. Očekivao sam da će Turk Telekom krenuti agresivno i u početku se nismo snašli. Kasnije smo popravili sve elemente u igri, samopouzdanje je raslo i došli smo do vredne i zaslužene pobede. Napravili smo važan korak u borbi za osminu finala, ali ne i presudan. Idemo korak po korak, trening po trening, utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti gde ćemo završiti. Ponavljam, još uvek ništa nije gotovo, još uvek su svi u našoj grupi u igri, istina, sada neki u većoj neki u manjoj", rekao je posle utakmice u Ankari Aleksandar Trifunović.

Elmedin Kikanović je meć zbog povrede završio posle nekoliko minuta igre.

"Radi se o distorziji skočnog zgloba. Kikanović je hteo da se vrati u igru ali nije bilo potrebe da se rizikuje. Ipak, sačekaćemo pregled kada se vratimo u Beograd", rekao je Trifunović.

Trijumf Zvezde imaće veliki značaj za igrače na polju samopouzdanja, jer su pre samo tri dana u Širokom Brijegu doživeli ubedljiv poraz. Naredna velika iskušenja pred nastavak Evrokupa crveno-beli će imati već sada u nedelju kada dočekuju Partizan u derbiju 21. Jadranske lige, a onda sledi i borba za prvi trofej - Kup Radivoja Koraća naredne nedelje u Nišu.

Sportska hala Ataturk u Ankari, Gledalaca: 2035, Sudije: Andrej Jeršan (Slovenija), Sergej Mihajlov (Rusija), Antonio Konde (Španija).

TURK TELEKOM: Lang 12, Erdogan 19, Vilson 10, Jaragume 3, Ačik 6, Bešok, Akpinar, Senturk 4, Dadli 8, Sonkol, Malet 5.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 9, Kikanović, Radosavljević, Rondović, Tejlor 11, Nedović, Stević 15, Radivojević 12(5 as), Videnov 15(3 trojke), Štimac 12(6 sk), Bakić, Bjelica 15(6 sk, 6 as, indeks 22).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: