Petak, 02.04.2021.

14:15

Odbojkaši Partizana i Vojvodine za titulu i Ligu šampiona

Odbojkaši Vojvodine i Partizana počinju u subotu finale plej-ofa za titulu šampiona Srbije, koje ove godine ima i dodatni značaj jer će pobednik obezbediti LŠ.

Izvor: B92, Tanjug

Odbojkaši Partizana i Vojvodine za titulu i Ligu šampiona
Foto: Profimedia

"Odbojka se vraća na mesto gde pripada. Na početku sezone kod gradonačelnika Kraljeva rekao sam da je odbojka nacionalni sport broj 1, tako i dalje mislim. Ove godine finale ima dvostruki značaj, mi dugo sanjamo plasman u Ligu šampiona i nadam se da ćemo taj san pretvoriti u delo", rekao je predsednik UO Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je iskoristio priliku da čestita i odbojkašima Ribnice osvajanje Kupa Srbije, a posebno je naglasio značaj države koja pomaže odbojkaški sport.

"Imamo sreću da država brine o nama, sada posebno u jeku korone, jersu klubovi uspeli da obezbede sponzore i završe sezone. Predsednik Aleksandar Vučić prepoznaje značaj sporta i zahvaljujemo se na tome", istakao je Zbiljić.

Član Uprave Partizana nekadašnji reprezentativac Željko Tanasković takođe je naglasio značaj pomoći države i dodao da očekuje odlično finale.

"Mi smo plasmanom u finale ispunili kratkoročni cilj. Naravno, nećemo se predati, tražićemo šansu protiv velikog rivala, kluba koji je finansijaki veoma stabilan i dominira u poslednje vreme", rekao je Tanasković.

Trener-igrač Partizana Bojan Janić, takođe bivši reprezentativac, rekao je da će njegova ekipa biti hrabra u finalu.

"Na početku sezone imali smo puno problema, nismo ni znali ambicjje, ni sanjali finale, ali uspeli smo. I sada se borimo protiv ekipe koja je sinonim srpske odbojke. Favoriti su, ali bićemo hrabri i pokušaćemo da se suprostavimo".

Još jedan trofejni reprezentativac Slobodan Boškan, trener Vojvodine, istakao je da su obe ekipe zasluženo u finale i da očekuje neizvesnu borbu.

"Mi imamo imperativ jer branimo titulu, tako i ulazimo, ali znamo da će se Partizan jako boriti. Jedino mi je žao što zbog cele situacije neće biti publike, ni u Novom Sadu, ni u Beogradu", rekao je Boškan.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč je u subotu u Novom Sadu od 17.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: