Sreda, 16.11.2005.

14:27

U21: SCG na Evropskom prvenstvu!

Izvor: B92

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija SCG plasirala se na Evropsko prvenstvo pošto je i u revanšu baraža pobedila Hrvatsku u Velikoj Gorici sa 2:1. Golove za našu selekciju postigli su Biševac u 20. i Stepanov u 88.minutu, dok je jedini gol za domaćina još u petom minutu utakmice bio delo naturalizovanog Brazilca Da Silve.

Pred 4000 gledalaca "plavi" su izdržali početni pritisak domaćina i uspeli ponovo dobrom igrom u drugom delu došla do zaslužene pobede.
Počelo je onako kako nisu želeli ni selektor Okuka ni igrač...Domaći su poveli pogotkom Da Silve u 5.minutu (neuspela ofsajd zamka posle koje je Brazilac primirio loptu i plasirao je pored Stojkovića), a izjednačenje plavima doneo je Biševac koji je posle kornera sa desne strane i odbijene lopte, fenomenalnim volej udarcem uspeo da pogodi gol Hrvatske.

U nastavku meča domaći su više napadali, ali je najbolju priliku propustila naša reprezentacija kada su dva poslednja igrača odbrane Hrvatske vukla i skoro oborila Purovića, medjutim francuski sudija nije dosudio crveni karton ni slobodan udarac za plave.

U durgom delu odbrana SCG izdržala je sve jalove napade domaćina, a pretila u kontrama preko Vučinića i sjajnog Purovića koji se u nekoliko navrata "nosio" i sa po 3 odbrambena igrač Hrvatske.

Konačan udarac i potvrdu plasmana medju 8 najboljih mladih reprezentacija Evrope potvrdio je fudbaler Vojvodine Stepanov koji je iskoristio poklon golmana Hrvatske Vranjića ( odbio loptu upućenu iz slobodnog udarca) i plasirao loptu u praznu mrežu.

Jedan od najboljih aktera utakmice bio je golman Vladimir Stojković koji je u nekoliko navrata dobrim odbranama ulio sigurnost poslednjoj liniji našeg tima. To su i tokom prenosa na hravtskoj televiziji a i posle meča istakli i Zlatko Kranjčar i Igor Štimac. U izjavi za B92 on je neposredno po završetku utakmice rekao:

"Ne bih se opterećivao tim stvarima. Ovo je zaista pobeda celog tima, celog kolektiva. Tu je nas 18 koji smo na okupu nekih godinu i po dana. Svi su izgarali od prvog dana od kada smo počeli kvalifikacije. Sav trud nam se vratio, vratilo nam se i za onakvo loše sudjenje u Beogradu. Potpuno zasluženo smo otišli na Evropsko prvenstvo" rekao je Stojković.

Mlada reprezentacija se odmah po završetku utakmice uputila ka Aerodromu u Zagrebu odakle se čarter letom večeras vraća u Beograd.

SCG: Stojković,Lomić,Biševac,Ivanović,Stepanov,Basta,Trišović, Miljaš,Todorović,Vučinić,Purović.

Hrvatska:Vranjić,Vučko,Vukman,Ćorluka,Bartulović (od 69. Bodrušić), Vukojević,Marčić (od 46. Lakić),Pelaić (od 46. Papa),Modrić,Kranjčar,Da Silva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: