Petak, 07.06.2019.

15:00

Nevreme prekinulo tmuran duel – Đoković i Tim nastavljaju u subotu!

Duel polufinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima prekinut je zbog kiše i nevremena u Parizu.

Izvor: PT

Nevreme prekinulo tmuran duel – Đoković i Tim nastavljaju u subotu!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Meč je prekinut pri vođstvu Austrijanca od 3:1 u trećem setu, pri nerešenom rezultatu u setovima od 1-1.

Duel Austrijanca i Srbina prekidan je nekoliko puta, na kratko, ali je oko 18.20 i zvanično prekinut i odložen za subotu.

Ekspresno je Dominik Tim uspeo da osvoji prvi set. Naime, trebalo mu je svega 27 minuta kako bi srušio svetskog broja jedan i došao do prednosti od 1-0 u setovima.

Meč je počeo uobičajeno, prva dva gema su teniseri osvajali na svom servisu, a vetar i kiša su stvorili i prvi problem i potencijalno odlaganje, međutim do toga nije došlo.

Tim je u trećem gemu napravio brejk i stvorio prednost od 2-1, da bi na svom servisu u narednom gemu taj brejk i potvrdio. Uspeo je srpski teniser da smanji na 3-2, ali tu kreće furiozan nastup Dominika Tima.

Vezao je tri gema i potvrdio sjajnu igru prvog seta za prednost 1-0 i ovo je bio prvi put na turniru da je Đoković zaostajao posle prvog odigranog seta.

Pri rezultatu 3:2 za Novaka Đokovića u šestom gemu, jaka kiša je prekinula meč. Pauza nije dugo trajala, a po povratku tenisera na teren činilo se da je više značila Novaku Đokoviću nego Dominiku Timu.

Novak je igrao fantastično, uspeo da dođe i do brejka u osmom gemu, pa potom na svom servisu da potvrdi sjajnu igru i osvoji drugi set u jednom dominantnom performansu.

Treći set je mirno počeo. Prva četiri gema su protekla maltene bez ikakvih iznenađenja, ali daleko od toga da je bilo dosadno. Đoković i Tim su se viteški borili za svaki poen, pa su na svom servisu bili uspešni i bilo je 1-3 posle prave tuče sa vetrom.

Kasnije se u tu borbu uključila i jaka kiša zbog koje je meč prekinut, a nakon pauze od otprilike pola sata, meč je i zvanično otkazan i biće nastavljen u subotu od 12 časova.

Pobednik ovog meča u velikom finalu igraće protiv Rafaela Nadala, koji je u tri seta pobedio Rodžera Federera.

Tok meča mogli ste ispratiti putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

503 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: