Nova vest
Tenis

Petak, 07.06.2019.

12:50

Nadal silan protiv nemoćnog Federera u polufinalu Rolan Garosa!

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je posle tri seta (6:3, 6:4, 6:2) savladao Rodžera Federera.

Izvor: PT

Autor: PT

Nadal silan protiv nemoćnog Federera u polufinalu Rolan Garosa!
(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Francuska titulu će braniti protiv boljeg iz meča Novak Đoković – Dominik Tim.

Meč između Španca i Švajcarca odigran je u veoma teškim uslovima, pošto je vetar umnogome smetao teniserima prilikom servisa i nameštanja kod udaraca.

Nadal odlično je krenuo meč i već na startu je napravio brejk. Federeru je teško išlo privikavanje na ovakve uslove i "Bik s Maljorke" to je iskoristio.

Švajcarac ubrzo je uspeo da se vrati, napravi brejk i smanji na 3:2 međutim Španac mu je u narednom gemu ponovo oduzeo servis i do kraja nije popuštao – 6:3.

Na početku drugog seta Federer je imao veliku priliku, pošto je poveo sa 2:0 i servirao je za potvrdu brejka. Međutim, Nadal je ponovo uspeo da dođe do ribrejka i automatski se vratio u set.

Usledila je sigurna igra oba tenisera, igralo se gem za gem, međutim "Kralj šljake" pravi odlučujući brejk u devetom gemu i potom u desetom dolazi do potvrde za vođstvo od 2-0.

Tokom trećeg seta postojao je samo jedan teniser i Rafael Nadal zasluženo se plasirao u finale gde će igrati za 12. titulu na Rolan Garosu.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve