Sreda, 10.08.2022.

16:10

Počela gradnja prve podzemne garaže u Zemunu FOTO

Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu, čija je lokacija plato ispred Javnog preduzeća ''Pinki'' počela je izmeštanjem toplovodne mreže u zaštitnom pojasu dela ulice Nemanjine i Gradskog parka.

Izvor: B92.net

Počela gradnja prve podzemne garaže u Zemunu FOTO
Foto: Opština Zemun

Zatim sledi uklanjanje asfalta i kopanje temelja. Površina garaže će biti 5407 kvadrata, imaće jedan nivo i 150 parking mesta. Ulaz u javnu garažu će biti iz ulice Gradski park, a izlaz će biti u Nemanjinoj ulici, odnosno delu između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta.

Već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking prostor, pa je postojeće popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane.

Kada se izgrade etaže, urediće se zelene površine na samom platou ispred ''Pinkija'', koji će biti popločan sa novim klupama. Ostaju parking mesta ka gradskom parku, a drvored ka Nemanjinoj ulici biće u potpunosti očuvan, te će se dodati sadnice tamo gde budu nedostajale.

Gradska opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dva javne garaže u centralnoj zoni Zemuna kako bi se rešio problem parkiranja.
Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: