Kultura

Četvrtak, 26.02.2015.

08:18

Srpski umetnici na festivalu u Nemačkoj

Berlinski Festival nove umetnosti i kulture iz Srbije, Serbinale gostuje na Međunarodnom festivalu "Otvoren svet" u nemačkom gradu Ludvigshafenu.

Izvor: Tanjug

Default images

Brojni umetnici iz Srbije će kroz likovni, muzički, filmski i literarni program imati priliku da po treći put u okviru Serbinala od danas do 3. marta, predstave radove nemačkoj publici.

"Otvoren svet" je novi međunarodni festival grada Ludvigshafena, čije su glavne teme migracija, integracija migranata, kao i koegzistencija i međuosobni odnosi različitih naroda i kultura u nemačkom društvu.

Serbinale će kroz izložbu, filmove, koncert, literarni program i razgovore sa umetnicima pokušati da doprinese diskusiji o kompleksnim pitanjima identiteta migranata u Nemačkoj. Program Serbinala otvoriće samostalna izložba Aleksandra Jestrovića, a u okviru filmskog programa biće prikazani filmovi Cinema Komunisto, The Box i Tilva Roš.

Učesnici panel diskusije na temu savremene srpske kinematografije biće reditelj Nikola Ležaić i selektor filmskog programa Serbinala, reditelj Ivan Ikić. Muzičar, autor i novinar Danko Rabrenović predstaviće svoju najnoviju knjigu "Herzlich willkommencic" koja na duhoviti način preispituje kulturne klišee i svakodnevne predrasude iz života jednog gastarbajtera.

Program Serbinala u Ludvigshafenu zatvoriće koncert benda Trovači iz Dizeldorfa, čiji muzički stil, bogat elementima balkan-ska i tvrđeg punk zvuka, oslikava 15 godina njihovog egzila u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: