Kultura

Četvrtak, 20.11.2014.

08:35

Aplauzi "Travelatoru" Dušana Milića

Igrani film reditelja i scenariste Dušana Milića "Travelator" premijerno je prikazan sinoć u bioskopu "Sinepleks" na Ušću i ostavio jak utisak originalnim stilom i snažnom pričom koja efektno prepliće akciju i dramu u virtuelnoj i realnoj stvarnosti.

Izvor: Tanjug

Default images

Duge aplauze dobili su autor Milić, glavni glumac Nikola Rakočević, kao i glumci đorđe đoković, Slavko Labović, Branka Šelić, producent Goran Šušljik, izvrsni producent Snežana Penev, direktor footgrafije Petar Popović, montažeri Milena Predić i Lazar Predojev, kompozitor Aleksandar Ranđelović i drugi saradnici, a na kraju je cela ekipa nagrađena ovacijama.

"Travelator" je svetsku premijeru imao u septembru na festivalu u Montrealu, gde je osvojio nagradu za inovacije.
Foto: Tanjug/Tanja Valiè
Rakočević igra tinejdžera sa nadimkom Slovenac, izbeglicu koji živi u baraci sa bolesnom majkom, a beg od sivila i beznađa traži u video igricama tipa "pucačina", dok za život zarađuje kao plaćeni ubica.

Izvesne "patriote" šalju ga u Las Vegas da eleminiše zaštićenog svedoka, pripadnika srpske mafije. U "gradu greha" mladić upoznaje raskoš i poroke, dok sa ekrana, ali i uživo na ulicama proroci predskazuju sudnji dan. Film je sniman na lokacijama u Beogradu i Las Vegasu od 2009. do 2012. Zatim su rađeni postprodukcija, specijalni efekti i originalna video igrica.

Epizodne uloge igraju i Boris Isaković, Ketania Henderson, Milan Jovanović Strongmen, Džek Dimić...

"Travelator" je od danas na redovnom repertoaru u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: