Kultura

Ponedeljak, 25.08.2014.

18:29

"Igra prestola" favorit za Emi?

U Los Anđelesu će večeras biti održana 66. ceremonija dodele nagrada za televizijske serije, Emi, sa šest serija u konkurenciji i favoritom "Igra prestola" koja je nominovana u 19 kategorija.

Izvor: Tanjug

Default images

Svečana ceremonija će početi u 17.00 po lokalnom (00.00 GMT) u pozorištu Nokia u Los Anđelesu i najpre će biti odata pošta nedavno preminulom američkom glumcu Robinu Vilijamsu.

Pored serije "Game of Thrones" favoriti su "Breaking Bad", "True Detective" i "Orange is the new black".

"Breaking Bad" je nominovan, između ostalog, u kategorijama najbolje serije, najbolje glavne muške uloge, najbolje sporedne muške uloge i ženske uloge.

Serija "True Detective" je takođe favorit s nominacijama u kategoriji najbolje glavne i sporedne muške uloge.

U kategoriji najboljeg glumca nominovani su između ostalih Kevin Spejsi za ulogu u seriji "Kuća od karata" (House of Cards), Brajan Krenston za ulogu u "Breaking Bad", Džef Danijels, Džon Ham i Vudi Harelson.

Za najbolje glavnu žensku ulogu nominovane su Kler Dejns u seriji "Homeland", koja je prošlogodišnja dobitnica nagrade, Robin Rajt, Džulijana Magjuliz i Lizi Kaplan.

Domaćin ceremonije biće komičar Set Mejer, kome će se pridružiti komičar Stiven Kolbert, glumice Hale Beri i Lusi Liju, glumci Brajan Krenston i Vudi Harelson i pevačica Gven Stefani.

Za najbolju komediju nominovane su serije "Veep", "The Bing Bang Theory", "Louie", "Silicon Valley" i ovogodišnji favorit "Orange is the new black".

Nagrada Emi, ustanovljena 1949. godine u Holivudu, smatra se ekvivalentom Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: