Kultura

Četvrtak, 26.09.2013.

17:13

"Gotam": Svet pre dolaska Betmena

Televizija Foks je odobrila snimanje posebne serije o Gotam Sitiju, koja će se baviti događajima pre nego što je glavna vest u njemu postalo to koga je od kriminilaca Betmen sprečio u svojim mračnim namerama.

Izvor: Izvor: NME, Rolling Stone

Default images

I pre pojave Betmena Gotam Siti je bio mesto u kome su se odvijale mnogobrojne kriminalne aktivnosti i u kome se policijski komesar Džejms Gordon tome više ili manje uspešno suprotstavljao. On će sada biti lik oko koga će se fokusirati priča o rodnom mestu Betmena u seriji "Gotam", a proizvodnje serije se prihvatila televizija Foks.

Informacije koje su stigle iz dobro obaveštenih televizijskih krugova pominju da će se priča fokusirati na Gordonovu karijeru i da se u njoj Betmen neće pojavljivati, a Foks je već angažovao Bruna Helera (Mentalista) koji će biti scenarista i izvršni producent nove serije.

Serija "Gotam" i za sada još bezimena komedija u kojoj igraju Tina Fej, Mat Habard i Robert Karlok su jedine 2 serije koje je za prikazivanje Foks odobrio u sezoni 2014-2015.

Dobro obavešteni izvori su saopštili da će se u seriji "Gotam" pojaviti mnogi poznati zlikovci iz filmskog serijala, a još uvek nije poznato ko će glumiti u seriji. U filmskoj trilogij Kristofera Nolana "Mračni vitez" Džejmsa Gordona je tumačio glumac Geri Oldman.

Lik detektiva Džejmsa Gordona se u strip verziji prvi put pojavio 1939. godine, a u televizijskom klasiku šezdesetih ga je glumio NIl Hamilton, pre nego što je ulogu preuzeo Pet Hingl u filmovima koji su snimani između 1989. i 1995. godine, sve dok ulogu Gordona reditelj Kriostofer Nolan nije poverio Geriju Oldmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: