Kultura

Ponedeljak, 19.12.2011.

15:19

Berlinale najavio adute za februar

Filmski festival u Berlinu predstavio je danas nekoliko filmova koji će biti prikazani na festivalu u februaru, uključujući i nove filmove Toma Henksa, kineskog reditelja Zang Jimoa i filipinske zvezde Brilijantea Mendoze.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom 62. Berlinala, koji će trajati od 9. do 19. februara, van konkurencije će biti prikazan dugo očekivani film Stivena Daldrija "Extremely Loud and Incredibly Close" (Izuzetno glasno i neverovatno blizu) o mladiću koji u ruševinama Njujorka posle 9. septembra 2001. godine traga za bravom koja odgovara ključu koji mu je ostavio otac.

Zang, poznat po filmu "Heroj", u Berlinu će predstaviti svoj novi film "The Flowers of War" (Cveće rata) sa oskarovcem Kristijanom Bejlom koji glumi oportunistu umešanog u japansku okupaciju Nankinga tokom Drugog svetskog rata. Film, koji je već nominovan za Zlatni globus u SAD, takođe će biti prikazan van konkurencije.



Mendoza, miljenik festivala, angažovao je francusku zvezdu Izabel Iper da mu glumi humanitarnu radnicu koju kidnapuju islamski ekstremisti u filmu "Captive" (Zarobljena).

Organizatori Berlinalea saopštili su i da će u zvaničnoj konkurenciji biti prikazana i indonežansko-nemačko-kineska produkcija "Postcards from the Zoo" (Razglednice iz zoološkog vrta) reditelja koji se predstavlja kao Edvin.

Britanski reditelj Majk Li predsedavaće žirijem koji će 18. februara dodeliti nagrade festivala - Zlatnog i Srebrnog medveda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: