Kultura

Petak, 04.06.2010.

11:41

Izađi i sviraj! - Pokaži šta znaš!

Novosadski omladinski centar CK13 je 3. juna predstavio finale konkursa za mlade bendove “Come Out And Play”.

Izvor: B92

Default images

Prijava mladih grupa za učešće na konkursu se završavava i on ulazi u drugu fazu – predstavljanje bendova na koncertima u CK13 u toku juna, jula, septembra i oktobra.

Ovim Konkursom CK13 je otvorio prostor mladim i neafirmisaniim bendovima, izvođačima/izvođačicama i svima koji nemaju priliku da često i li uopšte nastupaju.

Cilj organizatora je da zajedno sa podstakne mlade muzičare da i dalje nastave sa radom, kao i da im se omogući da se predstave publici.

Ovo je praktično nastavak aktivnosti Omladinskog centra CK13 u dosadašnjoj podršci mladim bendovima, a Konkrs je raspisan u želji da afirmiše nezavisnu muzičku scenu, da pomogne neafirmisanim izvođačima, kao i da unapredi i razvije rad samog Centra.

U izboru bendova koji ć nastupiti, organizatori su se trudili se da prvenstveno daju prostor autorskim mladim benovima, koji rade kraće od 4 godine, bez obzira na žanr i koji do sad nisu imali prilike da nastupaju u Novom Sadu ili u Klubu CK13.

Koncertni dan za konkurs je četvrtak, koncerti su podeljeni na žanrovske večeri, a prvi koncert mladih bendova je zakazan za 10. jun kada će nastupiti: Omnia, Infidel, Inquisitia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: