Kultura

Subota, 27.10.2018.

09:15

U Narodnom pozorištu i dalje drama: Sledi smena i upravnika?

Narodno pozorište trenutno nema direktora Drame, nakon što je smenjen Željko Hubač, a Jug Radivojević nije prihvatio dužnost, ali bi uskoro moglo doći do smene upravnika Dejana Savića.

Izvor: Novosti

U Narodnom pozorištu i dalje drama: Sledi smena i upravnika?
Foto: Screenshot Youtube

Prema sagovorniku Novosti iz nacionalnog teatra traži se "pogodan naslednik", odnosno osoba koja će biti prihvatljiva za "sve strane", a pominju se Jadranka Jovanović i reditelji Jug Radivojević i Ivana Vujić.

Tihomir Arsić, savetnik ministra kulture, kaže da je saglasan s ministrom Vukosavljevićem koji je za Prvu TV izjavio da Ministarstvo neće reagovati ishitreno u vezi s dešavanjima u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i da čeka stav Upravnog odbora te institucije.

Arsić kaže i da u Ministarstvu svaki dan s pažnjom prate šta se dešava u nacionalnom teatru, ali napominje da je zabluda da se tu radi samo "o sukobu samo dve opcije, već da je u pitanju mnogo više strana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: