Utorak, 18.02.2020.

12:27

Može li ova istinita priča da osvoji Berlin? Srpski film u pohodu za nagradu

Berlin je njegova sudbina. Dva poslednja filma koja je snimio "Klopka" i "Krugovi" svetska publika je videla u Berlinu. I treći film "Otac" imaće na istom mestu premijeru 20. februara u okviru takmičarskog programa "Panorama" u udarnom terminu, na jubilarnom 70. festivalu u Berlinu.

Izvor: B92

Može li ova istinita priča da osvoji Berlin? Srpski film u pohodu za nagradu
Foto: Promo

Kan, Berlin i Venecija su najbolji festivali na kojima film može da se promoviše, rekao je u "Jutru" reditelj i scenarista Srdan Golubović.

"To znači da što više ljudi može da vidi film i to je suština", rekao je.

Objasnio je da je film "Otac" inspirisan istinitim događajem i da se bavi životnom pričom Đorđa Joksimovića iz okoline Kragujevca kome je Centar za socijalni rad oduzeo decu. Đorđe, suočen sa birokratijom i korupcijom, kreće peške za Beograd kao vid protesta.

"Krenuo sam od toga. Upoznao sam Đorđa koji je bio ispred Ministarstva za rad u tom trenutku, danima sa njim pričao, družio se i davao mu podršku koliko sam mogao", dodao je.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: